Guillem Albà & The All In Orchestra recull el premi del públic de La Mostra d’Igualada per ‘Marabunta’

40

mostra.jpg

Guillem Albà & The All In Orchestra han recollit, aquest dimecres, el Premi Fundació Catalunya – La Pedrera al millor espectacle de la 26a edició de La Mostra d’Igualada per ‘Marabunta’. El públic ha puntuat aquest enèrgic show de clown i música en directe amb un 9’85, la nota més alta registrada en la història del premi. El guardó consisteix en 1.200 euros per a la companyia i una actuació de l’espectacle en una de les seus de La Pedrera.
En rebre el premi, el showman Guillem Albà ha manifestat que estan “supercontents perquè respectem moltíssim el teatre familiar i perquè el vota el públic”. També ha incidit en què hi ha qui se sorprèn en saber que representen Marabunta’ tant pel públic infantil com per l’adult, “i fem exactament el mateix, ja que la música i el pallasso arriben a totes les edats possibles. És molt guai veure units avis i néts gaudint-lo”.
Albà també ha afirmat que ‘Marabunta’ té un alt component pedagògic ja que “fa que els joves no tinguin por d’anar al teatre, sinó que tinguin ganes de tornar-hi. Què hi ha més pedagògic que això?”. En aquest sentit, el productor Blai
Rodríguez ha afegit que “els joves són els grans oblidats” i ha valorat molt positivament l’aposta de La Mostra d’Igualada per recuperar aquest públic.
Per la seva banda, el director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, ha remarcat que la votació del públic “és un reflex de la falta que feia portar propostes per gent jove” i que “el 9’85 respon a l’eufòria immediata en sortir de l’espectacle”. Farrés ha qualificat ‘Marabunta’ “entre les arts escèniques i la festa” i ha dit que es tracta d’un “clown contemporani que encaixa amb la línia de propostes que aporten novetat” que programa la fira.
Al seu torn, la directora de Cultura de la Fundació Catalunya – La Pedrera, Marga Viza, ha destacat que “com a Fundació i Centre Cultural dotem de contingut La Pedrera i fa 9 anys que no només venim a La Mostra per la dotació econòmica, sinó també a veure espectacles per veure què bull a l’olla. Igualada és un punt de referència a nivell del país per programar”. A més a més, la institució ha fet pública la voluntat de continuar col·laborant amb la fira.
Finalment, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha anunciat que els igualadins i igualadines tindran una nova oportunitat per gaudir de ‘Marabunta’, ja que l’espectacle s’ha inclòs en la programació de la propera Festa Major de la ciutat.
Igualment, ha assegurat que La Mostra “és una inversió per la ciutat, la joia de la corona que volem preservar”.
Aquest és el tercer premi popular que obté ‘Marabunta’, després de rebre’l també a la Fira de Titelles de Lleida i a la Mostra de Teatre de Santa Eugènia de Mallorca.