SI-Recuperem Igualada promet baixar els impostos
S

14 de maig de 2015

11271540_1112529318763487_1151626124_o.jpg

Dimecres passat SI – Recuperem Igualada! va fer la presentació del seu programa electoral per les eleccions del 24 de maig a la plaça de l’Ajuntament. L’alcaldable de la formació, Antoni Rosich, va recalcar la necessitat de revertir la greu situació econòmica que pateix la ciutat i va proposar una reducció del 10% de l’IBI com a mesura per augmentar el poder adquisitu dels igualadins. A més a més, va apuntar ”la necessitat de fer atractiva Igualada a nivell empresarial” i va proposar l’eliminació de l’Impost d’Activitats Econòmiques, un impost que grava a les empreses establertes a Igualada en funció de la facturació. Amb l’eliminació d’aquest impost SI – Recuperem Igualada! afirma que “invertir a Igualada serà 5 vegades més atractiu que fer-ho a la Zona Franca i no un 60% més car, com passa actualment”. Preguntat sobre com es finançarien aquestes polítiques, Antoni Rosich va apuntar una redirecció de l’actual despesa en promoció econòmica i a una congelació de les contractacions de personal a l’Ajuntament.
Manifesten que “les 5 empreses igualadines més grans funcionen amb menys personal que l’Ajuntament” cosa que, segons el candidat, diu molt dels problemes de la ciutat.
Paral·lelament Antoni Rosich va advertir també que “no faran costat a cap formació per formar govern si aquesta no es compromet a exercir la Sobirania Fiscal”, que consisteix en que l’Ajuntament pagui els impostos a la Generalitat i no a la hisenda espanyola. La formació afirma que “la independència pactada amb Espanya no és possible i que cal tirar pel dret, amb permís o sense”. Afirmen que “l’actual govern d’ERC i CiU no ha fet res per avançar en la Sobirania Fiscal” fet que els resta qualsevol credibilitat independentista, diuen. Segons Antoni Rosich “SI – Recuperem Igualada!” serà la garantia que el proper govern de la ciutat avançarà en el camí a la independència i que farà una proposta realista per recuperar l’economia de la ciutat i reduir el nivell d’atur. La presentació va comptar amb la presència de Frederic Marimon i Xavier Martínez, membres de SI, així com de Bernat Balsells en representació de la plataforma Recuperem Igualada!

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta