Es presenta el programa “Formació 360”, organitzat pel CBI

59

El Club Bàsquet Igualada ha presentat aquesta setmana el programa “Formació 360”, format per conferències i tallers oberts que tenen per objectiu difondre aquells altres aspectes del bàsquet que giren al voltant de l’aspecte esportiu. Es compta amb professionals de la psicologia, l’esport i la nutrició molt rellevants en els seus camps i amb trajectòries consolidades. Està dirigit a un públic ampli: entrenadors, pares i mares i també els propis jugadors. Les membres de la junta directiva Neus del Rio, vicepresidenta del CBI i responsable de l’àrea de formació, i Ona Serradell, responsable de la capitalitat del bàsquet femení a la junta, asseguren que es tracta d’un programa inèdit amb el que el club vol fer un pas més en la formació integral dels esportistes.

La primera conferència es va fer el passat dijous 2 de maig, a càrrec de Desmaris Campo, fisioterapeuta, amb el títol Tonificació abdominal i gimnàstica hipropressiva per a millorar el rendiment esportiu.

Les altres xerrades seran el 14 de maig, sobre alimentació esportiva; l’1 de setembre, sobre la construcció dels equips; el 10 d’octubre, sobre el coaching per equips; i el 14 de novembre, sobre el paper dels adults en el desenvolupament de l’esportista. A més de Desmaris Campo, les conferències seran a càrrec d’ Àstrid Barqué, nutricionista; Carme Lluveras, basketball coach; Xavi Garcia, entrenador de bàsquet i coach esportiu i d’empresa; i Carola Ribaudí, psicòloga i coach.

Aquest programa s’ha complementat amb clínics de formació impartits per Jordi Martí, entrenador del Monbus CB Igualada, on ha treballat aspectes tècnico-tàctics, a més d’altres temes esportius específics del bàsquet.