20.8 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

ERC d’Igualada proposa la creació d’una moneda local

Un article de

ERC d’Igualada proposa la creació d’una moneda local
E

Esquerra Republicana de Catalunya proposa la creació d’una moneda igualadina, l’”I-gual”, d’ús exclusiu en els comerços de la ciutat i que serviria per fidelitzar els clients i “fomentar l’hàbit de compra dels ciutadans a la ciutat”. D’aquesta manera els republicans volen “fomentar que els igualadins comprin a la ciutat i als comerços de proximitat en lloc de fer-ho a fora” i asseguren que perquè això passi “es necessiten fórmules diferents i innovadores per tal de modernitzar les relacions comercials de la ciutat”.

L’”I-gual” és una moneda digital que permetria fer el pagament de les compres a través d’aquesta nova moneda, gestionada per l’ajuntament i els comerciants, i que també se li associarien una sèrie de promocions, descomptes i avantatges. Segons ERC, “la fidelització a través d’un programa de punts ha donat bons resultats en d’altres ciutats que s’ha implementat o s’està implementant. Arreu de l’estat hi ha més de 100 ciutats que l’usen i s’ha demostrat útil i eficaç” i destaquen que “amb aquesta moneda local els ciutadans tindran més eines que facilitaran les compres i alhora els permetrà estalviar de manera significativa en les compres que es facin per part dels ciutadans”. A més a més ERC planteja la moneda com a una eina per tal “d’associar-hi promocions en campanyes puntuals i fins i tot obren la porta a associar-hi ajudes i complements que revertirien directament tant en els consumidors com en el comerç de la ciutat”.

De d’Esquerra asseguren que “hem d’ajudar al petit comerç de la ciutat ja que està en una situació molt greu i difícil, i cada cop és més habitual veure persianes abaixades a la nostra ciutat. Si el govern d’Igualada no fa res per canviar-ho, ens trobarem en una situació comercialment encara més deprimida i amb uns comerciants veient-se obligats a tancar”.
En aquest sentit ERC presenta una bateria de 30 propostes per tal d’ajudar, incentivar i promocionar el petit comerç, com ajudes al pagament del lloguer, la modernització dels establiments o ajudes a la digitalització dels comerços.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030