Endesa inverteix 764.000 € per instal·lar fibra òptica a dues línies d’alta tensió a l’Anoia

118

Endesa està invertint aquest 2019 a la Catalunya central un total de 764.000 euros per a instal·lar fibra òptica a les comarques de l’Anoia i el Baix Llobregat nord amb l’objectiu d’optimitzar les comunicacions entre les seves subestacions i, així, incrementar la capacitat de resposta davant d’incidències i, per tant, millorar la qualitat del servei als clients.

Aquesta operativa forma part del Pla de Digitalització que la Companyia està duent a terme a les seves infraestructures per tal de dotar de fibra òptica les seves subestacions, amb un cable diferent al cable de terra actual. Per a executar-lo, s’utilitzen les línies d’alta i mitjana tensió ja existents al territori –incloses les petites esteses de les subestacions- i repartidors de fibra. En alguns casos és necessari reforçar estructuralment alguns suports o, fins i tot, substituir-los, un cop analitzades i estudiades totes les línies elèctriques incloses en aquest Pla.

En el cas de la Catalunya central, les accions es concentren a dues comarques. Per una banda, s’actuarà a la línia elèctrica d’alta tensió a 110 kV que uneix les subestacions de Pierola, ubicada al terme municipal dels Hostalets de Pierola, a l’Anoia, amb la de Capellades, en un tram de 15 quilòmetres, i, per una altra, en una altra estesa d’idèntiques característiques entre la subestació de Pierola i la de Martorell, al Baix Llobregat. En aquest cas, la trama serà de 8,9 quilòmetres.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia a catalunya i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques que hi ha al mercat, de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients.