Hirundo Maris presenta “La Rosa dels Vents” a la Brufaganya

19

Hirundo Maris duu la nostra rosa dels vents de nord a sud, d’est a oest, simbolitzant els quatre grans punts cardinals musicals explorats pel conjunt: música antiga, música tradicional, composicions pròpies i improvisació lliure. Aquestes quatre fonts d’inspiració connecten i abracen el passat i el present. La música i la poesia ens permeten sentir com els humans, a través de les cultures i dels segles, han estimat, somiat, rigut i plorat junts. Ben feta, la música esdevé intemporal (del programa de ma del concert).
Totes les cançons del repertori que interpretaran, basades en melodies populars d’arreu del mon o en clàssics de la música com Monteverdi o Lucas Ruiz de Ribayaz, porten el segell d’Arianna Savall o de Petter Udland Johansen que, amb els seus arranjaments, creen un estil inconfusible que han portat a molts escenaris d’arreu d’Europa com Suïssa, Alemanya, Polònia, Bèlgica, Romania, Àustria, Noruega, Turquia, França i també de casa nostra: La Seu d’Urgell, Sentmenat, Cartoixa d’Escala Dei o Monestir de Poblet, entre molts d’altres.
És un programa on dues veus, un violí noruec, unes arpes, un contrabaix i una guitarra es posen al servei d’una poesia i una música que canta a l’amor i al misteri de la vida.

Cançons antigues i modernes s’abracen en el present, i, la tradició ancestral d’explicar una història cantant amb l’arpa, reprèn un nou camí entre nord i sud en mans de l’Arianna i en Petter.
Amb aquest concert es clouran les Nits Musicals de la Brufaganya que per vuitena vegada han estat presents al santuari de Sant Magí. Ha estat una temporada brillant amb conjunts corals com el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana o bé el Cor Jove de l’Orfeó Català i amb grans intèrprets del jazz com Ricard Gili o Oriol Romaní i que es tancarà aquest proper dissabte amb Hirundo Maris d’Arianna Savall i Petter U. Johansen.
Com és costum, el concert començarà a dos quarts de deu del vespre. Durant la tarda es podrà fer una berenar-sopar a l’esplanada del santuari i en acabar hi haurà xocolata desfeta amb coca i pa torrat per a tothom.
Es poden reservar entrades a la web www.brufaganya.cat o bé per telèfon al 659.44.34.67 o bé al 616.43.36.87