20.8 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

Els psicòlegs de l’Anoia posen llum davant la foscor del suïcidi

Un article de

Els psicòlegs de l’Anoia posen llum davant la foscor del suïcidi
E

El passat dimarts 21 es va fer la xerrada “el suïcidi a les diferents etapes del cicle vital” proposada per APPA-Associació de Psicòlegs j Psicòlogues de l’Anoia en el cicle mensual que ofereix a la biblioteca.

La xerrada va comptar amb una trentena de persones interessades en conèixer, debatre i aprofundir en el diàleg sobre un fet tan malauradament habitual i, alhora, tant ocult en el dia a dia. A l’inici, la psicòloga Pilar Arbós va parlar de les dades actuals sobre suïcidi en cada etapa de la vida, força alarmants, dels signes d’alerta de la problemàtica, va fer una proposta de sistemes de prevenció a diferents nivells, del dol del /la supervivent i dels recursos existents amb els que es pot comptar. Seguidament, Andrés Giménez, va parlar com a testimoni de la seva experiència en la mort de la seva primera dona. En Darío Nogués, igualadí, va parlar també des d’una doble vessant, com a supervivent i també com a director del grup de supervivents d’APSAS, l’associació de suport al fenomen suïcidi, que actua a Girona i Sabadell.

Aquesta riquesa de visions va afavorir que es parlés del suïcidi tant des de la part racional, com de la més emocional, des del cor. La varietat de les preguntes d’un públic atent i implicat, va fer encara més intens el diàleg. Es va apel·lar a que cadascú de nosaltres tingui una actitud proactiva i funcional per detectar i tractar el fenomen suïcida, es van proposar plans locals d’actuació, coordinats a nivell de consorci sanitari o de taula de salut mental o serveis socials. Actualment, valorem en negatiu la inactivitat de la taula de salut mental i exposem des de la nostra associació la necessitat que estigui activa per coordinar diferents necessitats que hi ha sobre la taula a nivell de salut mental.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

#Editorial | 🏨 Més estudis… i més lloguer 👉https://ow.ly/JNpJ50PR0Ph

✍️"L’escassedat d’oferta i l’altíssima demanda comporta, lògicament, preus desmesurats."

🎓L’ @ajigualada i la @UdL_info, en converses per a nous estudis universitaris de #Medicina, #Dret i #Psicologia 👉https://ow.ly/cXWt50PR1tP

Tot plegat permetria arribar a la xifra de 1.500 estudiants universitaris a mitjà termini, al voltant del 2030