Els Hostalets de Pierola segueix sancionant per no recollir els excrements de gos

74

Hostalets de Pierola va sancionar a dos propietaris de gossos durant el gener. A mitjans de mes es van dur a terme una sèrie de recollides de mostres de defecacions d’animals a la via pública i, en dos casos, es va poder identificar els seus propietaris i sancionar-los.

Les campanyes de recollides de mostres s’efectuen de manera periòdica pels carrers, tant del nucli com de les urbanitzacions. Les sancions, poden ascendir fins als 100€.

El control dels animals de companyia no només es té en compte en l’àmbit de les femtes, sinó també des del punt de vista de la tinença. En total, l’any passat, es van haver de fer 12 sancions, 4 d’elles sobre femtes.

Com funciona la identificació mitjançant ADN?

El programa, mitjançant una recollida de mostres i anàlisi posterior d’ADN de les defecacions, permet la identificació de l’animal i del seu propietari. Aquest sistema, que funciona amb un codi QR en relació a cada animal, a més de sancionar les femtes deixades a la via pública, també permet la localització de l’animal en cas de pèrdua i facilita la localització dels propietaris en cas d’abandonament o maltractament.

Com es detecten els propietaris incívics?

  • Es recullen les mostres (en presència de la guàrdia municipal) de les femtes deixades a la via pública.
  • Es transporten les mostres i s’analitzen en el laboratori de referència.
  • Es compara el perfil genètic de la femta amb la base de dades i s’identifica l’animal i el propietari.
  • El propietari rep la sanció corresponent.