18.4 C
Igualada
Dimarts, març 21, 2023

El porta a porta segueix amb el 90% d’índex d’eficàcia de recollida

Un mes i mig després de l’inici l’eficàcia de la recollida selectiva dels municipis amb el servei implantat es manté en el 90%. Pel que fa a municipis, Jorba està en un 85%, Sant Martí de Tous en 92%, Carme 95%, Orpí 92%, El Bruc 88% i Castellolí en un 89% de recollida selectiva. Això vol dir que la gran majoria dels participants en el porta a porta col·loquen els residus en el contenidor que toca. La tasca ara es centra a mantenir aquests resultats i en evitar la fuga de residus cap a municipis veïns.

Actualment, la participació en el porta a porta respecte al total del padró d’escombraries municipal es troba entorn el 70% de mitjana, amb municipis on arriba quasi al 95% com és el cas de Sant Martí de Tous, Orpí i Castellolí. Cal tenir en compte que molts dels municipis amb recollida porta a porta tenen de veïns municipis amb contenidors oberts a la via pública on l’aportació és voluntària. És temptador per aquells que no s’han adaptat al canvi d’hàbits del porta a porta practicar el turisme de residus.

Per prevenir al màxim aquest fenomen, el sistema que s’ha implantat a l’Anoia compta amb una tecnologia que permet el seguiment de la participació tenint dades reals contínuament ja que tots els cubells estan xipats. A més, també es coneix la generació per municipi gràcies al fet que tots els vehicles de recollida porten sistema de pesatge automàtic.

Amb aquesta tecnologia, la més avançada en l’àmbit, el Consell Comarcal disposa de la informació de quins veïns i veïnes no participen i pot realitzar accions informatives i d’altres que consideri oportunes per evitar el turisme de residus.

Actualment encara s’està duent a terme la implantació del nou model porta a porta a Copons i en els municipis més petits que compten amb un sistema de recollida amb àrees d’aportació tancades amb control d’accés electrònic.

Una vegada finalitzada la implantació, tots els esforços se centraran a garantir la màxima participació, minorar el turisme de residus i prevenir conductes incíviques com l’abandonament de bosses. L’objectiu del Consell Comarcal és assolir uns resultats de recollida selectiva tant elevats com ja s’han assolit en els percentatges de qualitat i eficàcia del servei.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia es fa una valoració molt positiva de les primeres dades i s’han aconseguit capgirar els resultats, ja que l’Anoia es trobava a la cua de les comarques catalanes quant a reciclatge.

Capellades, l’última incorporació a la recollida selectiva

Aquest dilluns es va incorporar Capellades en el servei de recollida d’escombraries porta a porta i així es donarà per tancada la primera fase d’implamentació del servei a la comarca.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Dues detingudes per tres robatoris amb força a interior de vehicles a Òdena, Igualada i Collbató

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el 17 de març, dues dones de 44 i 30 anys com a presumptes autores de tres delictes de...

Enquesta: preferiries que l’horari d’estiu es mantingués tot l’any?

Aquest proper cap de setmana hi ha canvi d'hora. Serà la matinada de dissabte a diumenge, quan els rellotges s'avançaran i a les dues...

Sergio Mancebo premiat per la Federació Espanyola de Professionals de la Imatge amb el guardó al millor vídeo publicitari

La Federació Espanyola de Professional de la Imatge (FEPFI) celebra des de fa anys diferents certàmens de fotografia i vídeo amb reconeixement internacional. Un dels més importants d'Europa, el Photoforum Fest a Barcelona, es...

Últimes notícies