El PDeCAT ratifica a Marc Castells com a candidat per Igualada

45

El passat dilluns 21 de gener es va celebrar l’assemblea del Partit Demòcrata d’Igualada per escollir el candidat a l’alcaldia en les properes eleccions municipals. L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, va ser l’únic candidat a presentar candidatura per Junts per Igualada, que a més comptava amb tot el suport del comitè local del partit i de l’equip de govern.

En la seva intervenció, Castells va fer balanç de l’etapa de govern. En l’àmbit econòmic va destacar els bons resultats de l’oficina de captació d’inversions que ha permès reactivar l’ús del sòl industrial, no només d’Igualada, sinó de tota la Conca d’Òdena, comptant amb la bona voluntat d’entesa i cooperació amb els ajuntaments que conformen aquesta zona d’activitat. En aquesta línia va anunciar el projecte d’invertir en la rehabilitació de l’àmbit urbà industrial del polígon de Les Comes, i va avançar que aviat s’anunciarà una nova inversió molt potent.

En l’àmbit del coneixement, va posar l’èmfasi en l’aposta de ciutat per l’oferta formativa universitària, com a catalitzador d’activitat i d’obertura a l’exterior d’Igualada. Respecte a l’entorn urbà, va fer esment del model que ha suposat obrir a la participació veïnal la millora de l’entorn i les nombroses actuacions de rehabilitació de vials i habilitació d’aparcaments de zona blanca, com la nova àrea de la Sagrada Família.

Va destacar l’èxit del parc central com espai lúdic i de promoció d’un dels esdeveniments amb repercussió mundial com es el European Balloon Festival, que “ha ajudat a posar a Igualada al mapa”, una de les principals apostes del seu govern. En aquest àmbit es preveu l’ampliació de l’àmbit del parc central amb un nou parc infantil, que comptarà amb la participació dels infants de la ciutat per definir el projecte.

Castells també es va referir a l’aposta per la internacionalització d’Igualada, que continua amb l’acord amb AirBnB, que valoritzarà un nou concepte de turisme basat en experiències que l’entorn de la ciutat pot oferir. Gastronomia, enologia, tradicions i patrimoni són valors que atrauran els turistes del segle XXI. En l’àmbit social, va destacar l’acord amb l’Incasòl per la construcció de pisos de lloguer social.

Un cop acabada la presentació de l’únic candidat, es va procedir a la votació, que va refermar la confiança en Marc Castells per unanimitat.