L’Ajuntament de Vilanova va acomiadar de manera improcedent a una treballadora del servei de neteja

126

L’Ajuntament de Vilanova del Camí hauria acomiadat de manera improcedent una treballadora del servei de neteja. La regidora no adscrita, Meritxell Humbert, en el torn de precs i preguntes del ple municipal del passat dilluns va fer públic un fragment de la sentència del jutjat social número 11 de Barcelona, en què el jutge considera “nul el contracte de treball subjecte a període de prova” ja que la treballadora ja tenia una experiència de 7 anys treballant a l’Ajuntament. Tota la problemàtica, però, sorgeix del procés d’internalització del servei de neteja que va fer el consistori i en què, la treballadora demandant, va quedar segona en la prova de selecció.

le Sobre aquest tema l’alcaldessa Noemí Trucharte va explicar que la decisió sobre l’acomiadament no es va prendre políticament sinó que es va basar en els informes tècnics.

D’altra banda, la sentència també recull que “el rescat de l’adjudicació del servei de la neteja comporta necessàriament la subrogació de la relació laboral” de les treballadores “respectant tots els drets i obligacions que gaudeixin en l’empresa sortint del servei”, un aspecte que des de l’oposició van retreure-li a l’alcaldessa i a l’equip de govern.

Vanesa González va demanar explicacions al govern sobre el cost de municipalitzar el servei, així com el cost que es deriva d’un acord extrajudicial a través del qual es reconeix els drets adquirits per les treballadores a l’empresa anterior com l’antiguitat o les hores contractades.