21.4 C
Igualada
Diumenge, 1 octubre 2023

L’Ajuntament de Vilanova va acomiadar de manera improcedent a una treballadora del servei de neteja

Un article de

L’Ajuntament de Vilanova va acomiadar de manera improcedent a una treballadora del servei de neteja
L

L’Ajuntament de Vilanova del Camí hauria acomiadat de manera improcedent una treballadora del servei de neteja. La regidora no adscrita, Meritxell Humbert, en el torn de precs i preguntes del ple municipal del passat dilluns va fer públic un fragment de la sentència del jutjat social número 11 de Barcelona, en què el jutge considera “nul el contracte de treball subjecte a període de prova” ja que la treballadora ja tenia una experiència de 7 anys treballant a l’Ajuntament. Tota la problemàtica, però, sorgeix del procés d’internalització del servei de neteja que va fer el consistori i en què, la treballadora demandant, va quedar segona en la prova de selecció.

le Sobre aquest tema l’alcaldessa Noemí Trucharte va explicar que la decisió sobre l’acomiadament no es va prendre políticament sinó que es va basar en els informes tècnics.

D’altra banda, la sentència també recull que “el rescat de l’adjudicació del servei de la neteja comporta necessàriament la subrogació de la relació laboral” de les treballadores “respectant tots els drets i obligacions que gaudeixin en l’empresa sortint del servei”, un aspecte que des de l’oposició van retreure-li a l’alcaldessa i a l’equip de govern.

Vanesa González va demanar explicacions al govern sobre el cost de municipalitzar el servei, així com el cost que es deriva d’un acord extrajudicial a través del qual es reconeix els drets adquirits per les treballadores a l’empresa anterior com l’antiguitat o les hores contractades.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca