El Monbus Igualada sap patir, guanya i segueix somniant amb l’ascens
E

17 de maig de 2019

Si el partit d’ahir dijous l’Igualada es va trobar un equip lent i que apostava pel joc interior, aquest divendres els blaus s’han trobat a un equip força més ràpid. L’arbitratge també permetia molts més contactes i el joc era molt continu.

L’equip valencià també gaudia de jugadors interiors potents que en moments puntuals han fet mal a la pintura, i un jugador que jugava amb molta facilitat per sobre de la cistella, Nwele ha aprofitat dos alley-opp que ha acabat amb esmaixada només en el primer període. Al final del primer quart el resultat era de 19-22 en contra.

Després d’un bàsquet inicial dels visitants, que ampliava la diferència a 5 punts, arribava un parcial de 8-0 pels igualadins, amb dos triples, que obligava a l’entrenador del Gandia a demanar temps mort amb un marcador de 27-24 pels de l’Anoia. Al temps mort l’han seguit triples per les dues bandes, que deixaven un resultat de 37-36 a falta de 4 minuts pel descans. L’encert des de la línia exterior continuava, però, amb les dues defenses força obertes, també es trobava el joc interior. A falta de 10 segons l’avantatge igualadí era de 3 punts. Però un tir lliure anotat i una cistella de dos després d’una recuperació en la pressió donava un avantatge de 6 punts pels igualadins al descans, 47-41.

No ha estat un bon tercer quart per l’Igualada. Només 10 punts anotats, després que baixés l’encert des de la línia de triple i no es poguessin completar els contraatacs que s’han tingut. Per la seva banda, els valencians han tingut més encert en el seu atac i han aconseguit començar l’últim període dos punts per davant, 57-59.

I l’encert ha tornat en l’últim període. L’Igualada ha recuperat el desavantatge en els primers minuts de quart, i quan només n’havien passat 2 ja anava 4 punts per sobre, 66-62. I tot i que el Gandia ha sigut capaç d’empatar el partit en algunes ocasions, no ha aconseguit posar-se en cap moment per davant en aquests últims minuts i aquest cop sí, l’Igualada ha sabut com jugar els darrers instants de partit per emportar-se la victòria. Al final 77-72, que manté vives les aspiracions dels igualadins per pujar a Leb Plata.

Aquest dissabte partit clau per les aspiracions del Monbus Igualada, que s’enfrontaran a l’UBU Tizona a la 1 del migdia.