El clown coponenc JAM estrena aquest diumenge un espectacle adaptat per la COViD-19
E

3 de juny de 2020

El sector de la cultura s’està veient especialment afectat per la crisi de la CoViD-19. Per mirar de fer-hi front, el clown coponenc JAM ha decidit adaptar a la ‘nova normalitat’ un espectacle itinerant que estava a punt d’estrenar, “Le petit théâtre ambulant”, i el presentarà aquest diumenge 7 de juny al migdia a Sant Pere de Riudebitlles. En el nou espectacle, rebatejat com a “Le petit desinfectador ambulant”, JAM recorrerà els carrers del municipi convenientment equipat amb tot l’equip necessari per eliminar el virus de la tristor que ha provocat el confinament, realitzarà diversos números d’improvisació, vetllarà perquè tothom mantingui la distància de seguretat d’un metre i oferirà algun dels números més aplaudits de la seva carrera.

Les mesures de distanciament social fan d’allò més difícil el retorn de les obres de teatre en un format òptim per veure-les en teatres. Per aquest motiu, JAM ha ideat un espectacle idoni per ser representat als nuclis antics dels municipis, allí on hi ha prou espai per mantenir les distàncies socials requerides i, alhora, hi ha prou possibilitats perquè sorgeixi la necessària connexió artista-públic.

“Després de dos mesos confinats, tots plegats tenim dret a tornar-nos a emocionar amb les històries explicades de tu a tu”, explica. “I perquè tothom pugui gaudir-ne, tot el sector de la cultura estem experimentant amb noves propostes. Aquí, per exemple, mostrarem un espectacle itinerant entès com una de les possibles maneres per garantir tant la necessària seguretat com la proximitat entre l’artista i el públic”, assevera.

Carrera arreu del món
JAM, establert a Copons des de fa anys, realitzarà a Sant Pere de Riudebitlles un espectacle de dues hores de durada -de 12 a 14h- basant-se en la seva dilatada trajectòria en els espectacles de carrer. Abans de la pandèmia, JAM actuava regularment a bona part dels països europeus, així com en indrets tan diversos com el Brasil, Rússia, Costa Rica, Turquia, Canadà o Jordània. I, de fet, ha rebut nombrosos reconeixements internacionals: l’any passat va rebre el premi al millor espectacle del Festival Poeti Invasion de Sibiu (Romania), així com el premi al millor espectacle al Ansan Street Festival (Corea del Sud) el 2007, alhora que va quedar finalista al prestigiós festival Gauklerfest de Koblenz (Alemanya) el 2015.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta