19 de juny de 2020

El ciclista igualadí, Xavier Fernández, segueix a l’Uruguai a l’espera de tornar a casa

Després d’arribar el 18 de febrer a Uruguay i disputar la volta per etapes “Rutas de América” del 23 al 29 del mateix mes, el ciclista igualadí Xavier Fernández ha vist com s’esvaïa el seu somni.

Després del primer cas de contagi per coronavirus a Uruguai, el passat 13 de març, es van suspendre totes les curses que el ciclista igualadí tenia programades al mes de març així com també quedava suspesa la “Vuelta ciclista al Uruguay”, prova de categoria UCI, que en Xavier havia de disputar del 3 al 12 d’abril junt amb als seus companys d’equip a l’Alas Rojas de Sta Lucía.

Xavier Fernández en una de les etapes de “Rutas de América” el passat febrer

L’igualadí declara que “ha estat una llàstima no poder disputar totes les competicions que teniem programades amb l’equip després de tot el treball de pretemporada, però per sort el govern uruguayà ha pres unes mesures preventives a temps que ha permès frenar el virus sense haver d’estar confinats, així que he pogut seguir entrenant amb normalitat a l’espera que es reactivin les competicions el mes aviat possible.

L’igualadí afegeix que “tinc la sort de poder estar allotjat a casa del meu amic Julio Castrillo, que vaig coneixer a Igualada el 2007, a qui agraeixo tot el que ha fet i està fent per mi. A més a més, a la ciutat on estem, Colónia de Sacramento, no hi ha hagut cap contagi amb lo qual estem tots bé i tranquils a l’espera que surti un vol de tornada cap a Espanya, sembla ser que al juliol, després que anul·léssin el vol que jo tenia per tornar el passat 16 d’abril”.

A Uruguai només hi ha hagut 734 contagis i 22 defuncions, cosa que, explica en Xavier, “dóna molta tranquil·litat perque els malalts disminueixen cada dia”.
El ciclista igualadí també aprofita per enviar un missatge d’ànims a tots els veïns i veïnes de la Conca d’Òdena, “entre els que hi tinc familiars i moltíssims amics. I sobretot, molt de seny i sentit comú per saber posar límits i evitar possibles nous contagis ja que encara no estem fora de perill”.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article:

L'Enquesta

Creus que el violador d'Igualada acabarà complint els 35 anys de condemna?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta