93 casos positius i 1.449 sospitosos més en les últimes tres setmanes a l’Anoia

11640

Jordi Puiggròs

En les darreres tres setmanes, s’han comptabilitzat 93 casos positius més de Covid-19 a l’Anoia, i 1.449 persones més sospitoses de tenir el virus, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat. Actualment, s’acumulen ja 1.637 casos positius a la comarca i 6.299 sospitosos des que va iniciar-se la pandèmia. Les xifres, però, no han d’alarmar-nos perquè ara s’estan fent moltes proves PCR que abans no es feien, han explicat diverses fonts a La Veu. D’aquesta manera, es permet veure més exactament com està afectant el virus al nostre territori. Destacar els 23 casos positius més a Igualada i els 15 de Piera, en els darrers 21 dies, així com els 476 igualadins més que se sumen a la llista de sospitosos.

Dades: Elaboració pròpia a partir del Departament de Salut de la Generalitat. Els casos positius acumulats són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica de PCR o una prova de test ràpid, mentre que els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica PCR o test ràpid amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica. Les dades que es mostren són aquelles que s’ha pogut identificar la seva zona de residència segons consta en la targeta sanitària. Per mantenir la privacitat de les dades, només es mostren els municipis amb més de 200 habitants.

Aquesta setmana, l’alcalde Marc Castells, ha informat de la situació actual de l’Hospital. El centre disposa actualment de 55 llits lliures, queden 15 persones ingressades per Covid+ i hi ha 5 persones amb aquesta malaltia ingressades a la UCI.
“La bona notícia és que la mitjana de les persones que ingressen a Urgències per la Covid-19, aquest darrer mes és d’entre 0 i 1 persona diàries i, per tant, tenim la sensació que aquest episodi està controlat a la nostra ciutat”, ha dit l’alcalde, corroborant així les xifres que proporciona el Consorci Sanitari de l’Anoia.

Nova tramesa de mascaretes
Els alcaldes i alcaldesses també han informat que aquesta setmana s’ha iniciat una segona tramesa de prop de 14.000 mascaretes entre les persones majors de 65 anys que viuen als set municipis, amb la col·laboració de voluntariat de Creu Roja Anoia.

Castells, però, ha volgut destacar que malgrat la bona evolució de la situació cal no abaixar la guàrdia i ha reiterat la necessitat de mantenir les mesures essencials: ús de mascaretes, distància física i higiene de mans. L’alcalde ha fet esment del rebrot que aquests dies s’ha detectat a la Xina per destacar que “hem de ser més conscients que mai que hem de seguir mantenint aquest protocol”.