15.3 C
Igualada
Dijous, setembre 23, 2021

Divendres amb rècord de temperatures a tota la comarca

Albert Borràs
Director Observatori Pujalt
Es van complint els pronòstics i tal com s’ha anunciat des de principis de setmana, ja tenim totes les comarques de Catalunya amb avís màxim d’onada de calor per avui divendres.
Esperem una jornada històrica de temperatures elevades arreu del conjunt de Catalunya. Mirant el conjunt del país es donaran les temperatures més elevades de les darreres dècades. Caldrà analitzar-ho després, però, estem davant d’un dia amb màximes històriques.
Ahir dijous, a l’Ajuntament d’Igualada es va registrar 38,6ºC (oficial), és la temperatura més elevada en un mes de juny de la sèrie que va començar el 1984.
Aquesta nit encara ha baixat el termòmetre a les fondalades i a la Conca d’Òdena, però, no pas a les part elevades de la comarca que són un bon mesurador per saber com està l’aire que tenim al damunt. Avui la mínima a l’Observatori de Pujalt ha estat de 25,1ºC, la més elevada de la sèrie (2004-2019).
Les prediccions meteorològiques en indiquen màximes avui de 41ºC a Igualada, 42ºC a Òdena, 39ºC a Pujalt, 40ºC a Els Hostalets de Pierola o 39ºC a la Llacuna.
Aquestes temperatures màximes previstes es podrien fins i tot superar algunes dècimes més situant tota la comarca per damunt dels 40ºC i poden arribar a fregar els 43ºC a la Conca d’òdena a on s’assoliran els valors més elevats.
Amb humitats del 10-15% a les hores centrals del dia. Vent molt encalmat al matí, a partir de migdia començarà a bufar una mica i al llarg de la tarda pot bufar amb cops màxims de 25-30km/h.
A les 10h ja teníem 31ºC a Òdena, 33ºC a Pujalt, 32ºC a El Hostaletes de Pierola i 35ºC a la Llacuna.
La propera matinada pujaran més les temperatures, demà dissabte, però, esperem unes màximes una mica més baixes. Diumenge una mica més baixes tot i que ens mantindrem fins diumenge dins dels marges d’onada de calor a tota la comarca. La temperatura nocturna anirà pujant cap a les fondalades.
Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla aprova un paquet d’inversions extraordinàries per 450.000 €

El ple ordinari de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt celebrat el 15 de setembre servia, entre altres qüestions, per a donar llum verda...

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per una nova Jornada d’Aviació Adaptada

L’aeròdrom d’Igualada-Òdena es prepara per acollir el proper dissabte 2 d’octubre a més de cent persones amb algun tipus de discapacitat, als seus acompanyants...

El govern d’Igualada presenta uns pressupostos de 61 milions d’euros

El govern municipal d’Igualada ha presentat, aquest dimecres, la proposta de pressupost i d’ordenances finances fiscals per a l’any 2022 que es debatrà en...

La igualadina Núria Vergés s’incorpora a la direcció general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs

La igualadina Núria Vergés i Bosch, s'incorpora a la Direcció General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs, adscrita al Departament...

El Bicibús comença a pedalar aquest proper divendres

Ciclistes Urbans d’Igualada conjuntament amb algunes escoles, instituts i també les AFA va engegar la primavera passada dues proves pilot del BiciBús. I després...
Compartir