DistanS, circ amb Vol’e Temps, a l’Ateneu

51

Demà dissabte a 2/4 de 7 de la tarda, Xarxa Igualada enceta la seva programació per a tots els públics amb l’espectacle de circ DistanS. L’obra és protagonitzada per l’igualadí Albert Moncunill i la francesa Sara Ortiz. DistanS és un espectacle que parla de la distància en les relacions humanes. En aquesta ocasió l’espectacle també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat, i l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona.

DistanS ha rebut una colla de premis: Millor espectacle de nit Feten 2019 a Gijón, Millor espectacle de circ d’Andalusia LORCA 2019, i els Premis del circ andalús a millor direcció, millor posada en escena, i millor artista masculí PACA 2019.

Les entrades són a 6 € i a 5 € per als socis de Xarxa. Es poden comprar en línia a www.teatremunicipalateneu.cat sense recàrrec, i el diumenge des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle a la taquilla del passatge d’en Vives.

DistanS
Després de fer el seu primer muntatge Mundos de papel, la companyia Vol’e Temps ha volgut explicar les relacions humanes sobre l’amistat i l’amor amb diverses tècniques circenses: corda fluixa, acrobàcia, barra fixa i malabars. DistanS és un pacte, un codi secret, una càpsula del temps, una promesa… D’aquí a 20 anys al mateix lloc a la mateixa hora. La vella casa de l’arbre on dos amics compartien les tardes d’oci. El temps passa i la distància és inevitable, però no ha de suposar l’oblit.

DistanS parla d’amistat, dels records que continuen vius en els nostres cors malgrat els anys, de la ruptura, la solitud i l’amor capaç de regenerar i reconstruir les nostres relacions amb els altres. Un viatge a través de les emocions en un espai visual i sonor que embolica les escenes de circ acrobàtic i teatre gestual…

Aquesta és una història molt propera amb la qual petits i grans se senten identificats. Sara Ortiz i Albert Moncunill es van conèixer a l’Escola internacional de circ i teatre CAU de Granada, una de les més prestigioses de l’estat. Ara l’Albert, a més de crear espectacles de circ, també es dedica a l’ensenyament del circ.

La programació de Xarxa Igualada
El grup Xarxa Igualada ha programat una colla d’espectacles d’abril a març, just abans de la Mostra. El diumenge 2 de febrer el grup Xip Xap presentarà la seva versió d’Hamelí. La història d’aquella vila plagada de rates que palesa la vigència i la contemporaneïtat dels clàssics. Teatre Nu ha creat un espectacle que connecta amb humor la història tradicional amb les obsessions d’avui amb el seu espectacle En Patufet (i els seus pares), que arribarà al Teatre municipal l’Ateneu el dia 16 de febrer. Hai, la pescadora de somnis és un espectacle de la companyia Giramàgic que va obtenir el premi del jurat infantil a la 30a Fira de Titelles de Lleida. Màgia, música i teatre visual per explicar una aventura poètica per l’oceà de la imaginació el dia 1 de març. Per tancar la temporada, el Centre de Titelles de Lleida presenta el clàssic de Melville On vas, Moby Dick? Serà el diumenge 15 de març. Els espectacles, excepte DistanS, són el diumenge a ¼ d’una del migdia.
Les entrades de tota la temporada ja es poden comprar a la pàgina web www.teatremunicipalateneu.cat.