La UEA es reuneix amb els ajuntaments de l’Anoia Sud

0
404

La Unió Empresarial de l’Anoia es va reunir amb representants dels consistoris de l’Anoia Sud (Piera, Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia i Masquefa) per conèixer de primera mà les necessitats i les principals preocupacions que tenen les poblacions a nivell de comunicacions, infraestructures i mobilitat, i així poder traçar accions conjuntes per afavorir el creixement social i econòmic de l’Anoia Sud.

A la reunió, que va tenir un to d’entesa i col·laboració, els representants de les poblacions de l’Anoia Sud van expressar el seu descontentament amb les poques inversions en matèria de comunicacions que es fan a la zona. Afirmen que “es fan accions de millora puntuals, però no es resol el mal més gran”, referint-se al desdoblament de la B224 (que uneix Vallbona amb Masquefa). Pels representants de les poblacions de l’Anoia Sud “aquesta via és un eix bàsic per a la nostra mobilitat i cal desdoblar-la tota per l’alt nombre de vehicles que hi circulen diàriament i per minimitzar els accidents de trànsit”. També van coincidir en la necessitat de construir una variant a Piera i Vallbona, per eliminar el pas de la carretera B224 pel mig d’aquestes dues poblacions, així com també es va parlar de la millora de la carretera B231, que connecta els Hostalets de Pierola amb Esparreguera i l’Autovia A2, i la necessitat de desdoblar tota la c-15, eix vial bàsic que connecta l’Anoia amb la costa.

La connexió directe amb el quart cinturó (B-40) va ser una altre de les demandes que es van exposar a la trobada afirmant que “aquest enllaç aproparia l’Anoia als vallesos i podria ser una pol d’atracció per a l’arribada de noves empreses, dinamitzant a la vegada els diversos polígons industrials de la zona”.

Pel que fa al transport públic, els representants de l’Anoia Sud van assegurar que cal trobar una solució per comunicar els barris i les urbanitzacions, i en relació al tren van reclamar una tarificació per quilòmetres i no per zones.

Al finalitzar la trobada el president de la Unió Empresarial de l’Anoia va posar la UEA a disposició del ajuntaments amb la voluntat de millorar i dinamitzar econòmicament el territori, perquè l’única manera de fer-ho és treballar conjuntament i amb consens.

Compartir