Un article de
ACN

Desarticulen un grup criminal especialitzat en sostreure catalitzadors de vehicles
D

18 d'octubre de 2022

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes, d’entre 22 i 34 anys, per la seva presumpta relació amb vuit delictes de furt i pertinença a grup criminal.

En un comunicat, la policia explica que la investigació es va iniciar el mes de setembre, després de detectar tres furts de catalitzadors en un mateix dia a Santa Margarida de Montbui (Anoia).

A principis d’octubre els mossos van aturar els presumptes autors a Barcelona. Durant l’escorcoll del vehicle on anaven van localitzar un gat hidràulic, una serra elèctrica, serres metàl·liques i guants de treball. Els mossos els van detenir i se’ls relaciona amb vuit furts de catalitzadors comesos a Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Masies de Voltregà, Caldes de Montbui i Terrassa.

L’endemà els investigadors van entrar en una deixalleria del Vallès Oriental on van localitzar 60 catalitzadors de procedència il·lícita. Els mossos van intervenir tots els objectes i van iniciar les gestions pertinents per tal d’esbrinar la procedència dels catalitzadors i l’autoria de la sostracció. El propietari de la deixalleria va quedar denunciat per un delicte de receptació.

L’objectiu eren cotxes de gasolina de finals del anys 90, ja que porten catalitzadors que estan ben valorats al mercat de segona mà. Un cop localitzat el vehicle l’aixecaven amb un gat hidràulic i, mitjançant eines de tall, se separava el convertidor catalític del tub d’escapament.

La investigació continua oberta i no es descarta que els presumptes autors puguin estar implicats en més fets.

Els detinguts van passar el dia 15 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Vas tenir en compte la qualitat dels materials quan vas comprar o llogar el teu habitatge?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta