8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Demà torna la Marató de Donació de Sang a l’Ateneu Igualadí
D

Publicitat

“Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Aquesta és la idea central de la Marató de Donants de Sang d’Igualada, que se celebrarà aquest dissabte 28 de setembre de 10 a 22 hores al Teatre Municipal de l’Ateneu (Sant Pau,9).

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars, o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que es planteja: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

Aquest any, els Moixiganguers d’Igualada són els protagonistes del cartell. Durant el dia hi haurà diferents activitats organitzades per entitats, per donar suport a la Marató i convertir-la amb una jornada festiva.

Superar les 500 donacions
L’any passat es va arribar a les 414 donacions de sang, una xifra “que ens agradaria superar i poder arribar o superar les 500, tal i com ja s’ha fet en alguna ocasió a Igualada”, va dir Marta Hernández, responsable del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central. A la presentació també hi eren representants de l’Ateneu, Moixiganguers, Mutua Igualadina i l’Associació de Donants de l’Anoia.

Programa d’activitats
10:00 h. Inici de la Marató
Durant el matí i tarda, xocolatada per als donants (Associació de veïns de Sant Crist).
10:30 h. Cercavila de la Marató! Amb el Mal Llamp, els Petits Diables d’Igualada i l’Associació Esportiva Hoquei Línia Igualada! (Sortida de la Plaça de l’Ajuntament)
11:30 h. Acte d’agraïment de la Marató
12:00 h. Actuació de dansa ballet (Estudi de Ballet Montse Andrés)
12:15 h. Exhibició de Swing (Swing Anoia)
Durant la tarda
18:00 h. Masterclass de hip-hop (Estudi dell’ARTE)
19:00 h. Actuació de dansa oriental i tribal (Escola Luna Mora)
19:30 h. Actuació de dansa (Escola Sweet India)
Durant tot el dia:
– Sorteig d’un TV-LG LED de 32 polzades 32LK500BPLA de resolució 1366×768, gentilesa de Mútua Igualadina de Previsió Social, entre tots els donants.
– Obsequi per a tots els donants de l’Associació de Donants de Sang de l’Anoia
– Refrigeri atractiu pels donants amb diferents col·laboracions d’establiments i empreses d’Igualada.
Suport en l’organització per par de Les Dones de les Tardes dels Dimecres.

Donar sang, un hàbit cívic
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Dades sobre la donació
– Una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia
– La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers
– De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma
– Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades l’any i els homes 4.
– Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Des del Banc de Sang es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang ha d’esdevenir més un hàbit, que no una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies