Decidim Igualada demana “prémer l’accelerador” per assolir els objectius de reducció d’emissions

26

Igualada, com moltes altres ciutats europees, dona suport al Pacte d’alcaldes i alcaldesses que vol lluitar contra l’escalfament de la terra amb mesures que redueixin les emissions de CO2 un 40% fins el 2030. De fet, l’Ajuntament va aprovar ahir en el ple municipal un nou Pla d’Acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC).

El pla va ser aprovat amb el suport de tots els grups excepte l’abstenció de Decidim Igualada. Aquest grup va recordar al govern de Marc Castells que moltes de les actuacions ja compromeses pel 2020 estan per acabar i que cal accelerar el pas, a la vegada que lamentava la manca d’ambició mediambiental i el cinisme de fomentar per altra banda activitats d’alt consum energètic com la pista de gel de Nadal.

El portaveu de la plataforma de confluència ciutadana, Dario Castañé, es queixava que “avui ens trobem a dos anys de l’horitzó 2020 i ens venen a proposar més accions a realitzar, ara amb l’horitzó al 2030”. El regidor es remuntava a l’origen del pacte, al 2008, i va argumentar que des de llavors “només s’ha executat el 40%” de les actuacions programades i que ”del 60% que resta, queda per iniciar quasi la meitat d’accions i l’altra meitat, en curs, tenen com a data final el 2020”.

Castañé expressava que “esperem sincerament que en aquests dos anys assoleixin els objectius plantejats, perquè el planeta no ens espera”. Castañé va insistir que “és urgent prémer l’accelerador i fer una aposta més atrevida i radical”. Per a Decidim, el motiu de la seva abstenció és que PAESC va en la línia però cal encara més. El portaveu considera que “ens hauriem de plantar al final de la pròxima legislatura, al 2023, amb tots aquests deures fets”.