4.9 C
Igualada
Dijous, desembre 9, 2021

NZero, ceres per l’esquí amb ingredients 100% d’origen natural

Amb els primers freds arriben també les primeres nevades al Pirineu i què millor que començar a planificar la temporada d’esquí amb un ingredient nou, posant en pràctica la nostra responsabilitat mediambiental respecte als productes que utilitzem.

En aquest cas us vull parlar de la idea sorgida des de la vessant de l’emprenedoria, concretament de l’empresa Marteen Sports World. Creada per Guillem Capellades, un apassionat de l’esquí i amb una consciència ecològica molt arrelada, va crear la marca NZero, que engloba unes noves ceres ecològiques per l’esquí.

L’enceratge és un procés indispensable per lliscar per la neu: més control, millor manteniment i, en definitiva, més qualitat i gaudi en la pràctica d’esquí.

El desenvolupament d’aquestes noves ceres es va dur a terme a partir de la col·laboració empresa – centre tecnològic, com a binomi d’èxit per a innovar en nous desenvolupaments que tenen una aplicació directa al mercat.

La col·laboració de Marteen Sports World amb el centre tecnològic LEITAT va permetre treballar en la definició, disseny i confecció d’aquest innovador producte, que actualment ja es troba ben estès tant a casa nostra com a mercats internacionals.

El desenvolupament i llançament al mercat d’una nova gamma de ceres ecològiques per a la pràctica de l’esquí i d’altres esports de neu, neix a partir de la selecció i formulació d’ingredients 100% ecològics, naturals (ceres vegetals, additius naturals, biopolímers) i biodegradables. D’aquesta manera, s’ha desenvolupat una completa gamma de ceres sòlides i líquides per l’enceratge en fred (que es pot aplicar directament per l’usuari) i en calent (per a professionals).

La varietat de productes resultants s’han patentat a nivell europeu, i es diferencia dels productes del mercat que contenen parafines i altres productes d’origen petrolífer, doncs en aquest cas tots els ingredients són d’origen natural.

El producte ha tingut molt bona acollida entre usuaris habituals i és per això que actualment s’està treballant en el desenvolupament de ceres per a competició. I és que els requeriments pel que fa al lliscament són molt més exigents. És per això ja s’està pensant en nous components mitjançant la incorporació de nanopartícules que ens ajudin a aconseguir les propietats desitjades.

Davant l’èxit d’aquest nou producte, la innovació en l’empresa no s’estanca, doncs ja s’està treballant en el desenvolupament de noves formulacions per altres àmbits o disciplines esportives on les ceres son necessàries, com per exemple surf sobre les ones o en olis per greixar les cadenes i rodaments de bicicletes.

Joan Roig

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Procés participatiu a Montbui per a triar noves millores del municipi

Entre els dies 4 i 18 de desembre les persones del empadronades en el municipi a partir de 16 anys podran votar telemàticament en...

La rotonda del Pla de la Masia restarà tallada dissabte 11 de desembre

Les obres d’adequació de la rotonda del Pla de la Masia i del carrer de Cal Riba que ha encarregat l’Ajuntament d’Òdena s’executaran dissabte...

Santa Coloma encén la il·luminació nadalenca

Santa Coloma de Queralt va encendre, el passat dissabte 4 de desembre, la seva il·luminació nadalenca. Ho va fer després d’una gran jornada a...

Aprovada la vacuna de la covid per als infants d’entre 5 i 11 anys

La Comissió de Salut Pública del Ministeri ha aprovat la vacunació contra la covid per als infants d'entre 5 i 11 anys. A finals...

Cap de setmana amb triomfs pels atletes del C.A.Igualada

L'atleta del CAI Petromiralles Roger Suria, va assolir una brillant victòria en la seva categoria Sub-20, en la 55ª edició del Cros Internacional de...
Compartir