Contes per gaudir una estona

126

A la Conca d’Òdena ens trobem en el setè dia de confinament i la resta del país en el quart i ja són moltes hores a casa, convivint grans i petits i buscant maneres d’anar passant les estones. Per als petits de casa i per a tots els que us agraden els contes, us acostem tres propostes en què contacontes, periodistes o bé llibreries pengen a la xarxa contes online per poder ser escoltats i gaudits.

Vivim del Cuentu i els seus #ContesConfinats

Les cinc de la tarda s’han convertit en una hora especial per als nens i nenes amants dels contes. És l’hora en què el grup de contacontes Vivim del Cuentu pengen un conte al seu canal de Youtube. Fins ara, ens han explicat La Caputxeta ForçudaLa rateta que llegia a l’escaleta i La cabreta i els set llops. Com veieu, versions lliures dels contes clàssics que duren uns vuit minuts i amb què els més petits (ho hem comprovat) riuen de valent. Els Vivim del Cuentu anuncien l’emissió al seu compte de Twitter amb l’etiqueta #ContesConfinats. Seguiu-los i no us quedeu sense conte. I si pel que sigui teníeu els nens una mica esverats a les 17 h, no patiu: deixen la història publicada al seu canal de Youtube!

Els contes de Montse Llussà

La periodista Montse Llussà també penja cada dia un conte al seu perfil de Twitter. Els enregistra i els publica a les xarxes, com El peix irisat, el clàssic de l’autor i il·lustrador suís Marcus Pfister; Xocolata de taronja amarga d’Anna Manso  i Sempre junts, de Rosa Maria Masdeu.

Contes per Telegram

La llibreria infantil i juvenil Sendak (Barcelona) envia cada dia un conte al mòbil. Són àudios molt breus que us podreu descarregar des de Telegram. Això sí, primer us haureu d’unir al seu canal.