Comença una fase d’inspecció i sanció dels propietaris d’animals incívics

15 de gener de 2021

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va iniciar el mes de setembre de 2020 una campanya de conscienciació sobre la tinença responsable dels animals de companyia. Es va fer especial incidència en la recollida de femtes de la via pública – un problema greu i antic- que l’Ajuntament confia anar millorant amb la campanya d’analítiques d’ADN que ha portat a terme amb la complicitat de dues empreses veterinàries del municipi: Vilavet Veterinaris i ADN Veterinari.

Acabada la campanya per fer l’analítica gratuïta als gossos censats al municipi, que ha anat acompanyada d’una acció informativa al carrer gràcies a dos informadors cívics, l’Ajuntament té la intenció de començar una fase d’inspecció i sanció dels propietaris incívics.

Segons explica l’alcaldessa Noemí Trucharte aquestes inspeccions començaran amb les comprovacions de l’ADN, el xip i l’ampolla d’aigua.

Així mateix, personal autoritzat de l’Ajuntament recollirà mostres de les femtes del carrer i les enviarà, degudament precintades, als veterinaris locals perquè puguin identificar-ne el propietari incívic que serà sancionat conforme a la normativa vigent.

Les persones propietàries d’un gos estan obligats a xipar-lo, a censar-lo, a portar-lo lligat a la via pública i, si és de raça potencialment perillosa, també cal portar-lo amb morrió. Així mateix hauran de recollir les seves femtes del carrer i dels pipicans i a diluir els orins amb una dissolució d’aigua i vinagre. Per facilitar aquest gest, l’Ajuntament ha regalat una ampolla plegable als propietaris que han fet l’analítica de l’ADN al seu gos.

L’incompliment de la normativa vigent pot comportar sancions de 300 a 700 €.
Per a consultes sobre el cens dels animals podeu contactar amb l’Àrea de Sanitat, al 93 805 44 11 – extensió 2, de dilluns a divendres de 8:00 a 14:00 h.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari