Comença a arribar ajuda a la Llar del Sant Crist després de la crida urgent d’ahir

1071

Ahir dilluns, la comunitat religiosa que gestiona la residència de la Llar del Sant Crist d’Igualada, on hi ha 80 avis, va fer una crida urgent d’ajuda davant la baixa laboral de 14 persones del personal que hi treballa, 12 professionals i 2 religioses, com a conseqüència del Covid-19.
El Servei Local d’Ocupació va activar una crida, a través de la XALOC (Xarxa Local d’Ocupació) de la DIBA, per tal d’incorporar professionals. A dia d’avui ja s’han rebut diferents oferiments: 36 persones per a tasques de neteja; 4 persones per a tasques d’auxiliar de geriatria i 10 per a tasques d’auxiliar d’infermeria.
L’Ajuntament d’Igualada ha activat un pla de desinfecció de l’asil que començarà aquesta tarda amb una zona i demà es prosseguirà amb la resta. Ahir ja es va efectuar un nou lliurament de material, bàsicament de protecció per als professionals sanitaris de l’asil procedents de Col·legi Oficial de Metges i Diputació de Barcelona: bates, mascaretes FP2 i quirúrgiques, gorres, peücs, guants i ulleres de protecció. També ahir es va requerir per escrit des de l’Ajuntament al Departament de Treball, Afers Socials i Família, actuacions immediates per resoldre aquesta situació i les demandes d’ajuda de totes les residències de la Conca d’Òdena. Ja el passat 21 de març es va enviar una carta al Departament de Salut, informen des de l’Ajuntament, reclamant un Pla de Contingència per a aquest equipaments.