16.2 C
Igualada
Dimecres, març 22, 2023

Cap de setmana de Caranaval a Vilanova i Òdena

Aquest cap de setmana, el nucli d’Òdena i el Pla d’Òdena celebraran la festa de la disbauxa, el tradicional Carnestoltes, amb la rua i els concursos per a les millors disfresses.

Les inscripcions per participar a la rua del dissabte 25 de març a Òdena es faran el mateix dia al parc de la Font a partir de les 5 de la tarda. A dos quarts de 6 es farà la lectura del pregó i seguidament arrencarà la rua, encapçalada per la carrossa de la Comissió, des del mateix parc i seguirà pel carrer Hortes, el passeig Sant Miquel, el carrer Sant Pere Màrtir, la plaça Major, el carrer Mossèn Borràs i arribarà a la plaça Mestre Vila Vell. Mentre el jurat delibera el seu veredicte per a les millors disfresses i comparses, al poliesportiu hi haurà xocolatada i animació per part dels organitzadors, Gargantua Odenenca

Enguany hi haurà un primer i un segon premi per a les disfresses individuals per a nens i nenes de 0 a 6 anys i de 7 a 12 anys, per valor de 45 i 25 euros respectivament, mentre que per als majors de 13 anys, els premis estaran valorats en 60 euros el primer i 45 euros el segon. Les comparses hauran d’estar formades amb un mínim de 6 persones i les 3 millors propostes rebran un premi de 180 euros, la més ben valorada, seguida de 150 euros la segona i 120 euros la tercera.

L’endemà diumenge continuarà la festa amb la segona part del Carnestoltes d’Òdena amb la rua al Pla d’Òdena. Les inscripcions per participar a la rua es faran davant del Centre Cívic del Pla a partir de les 4 de la tarda per a les 5 llegir el pregó que donarà inici a la rua de Carnestoltes, que passarà pel carrer Anoia, Unió, Cal Riba, Comerç, Oxigen, Unió, Carretera, Pl. Sant Pere, carrer Sant Bartomeu, Calç, Sant Miquel, i Unió amb arribada al Centre Cívic del pla on també hi haurà animació i xocolatada.

S’atorgaran premis per a les 2 millors disfresses en categories d’individual infantil de 0 a 14 anys, individual a partir de 15 anys i per a les comparses. Les categories individuals optaran a un primer, un segon i un tercer premi de 50 i 25 euros, respectivament, mentre que en categoria de comparses, els premis seran de 150 euros per a la primera, 100 euros per a la segona.

A Vilanova, l’enterrament de la sardina serà la novetat
La regidoria de Cultura i l’Associació Cultural Camp del Rei s’han aliat un any més per organitzar el Carnaval, una de les festes de referència al municipi i la comarca. Aquest any, la festa més irreverent de l’any tindrà lloc demà dissabte 25 de febrer i arriba amb una novetat important, la celebració de l’enterrament de la sardina, que tindrà lloc l’endemà diumenge.

La festa carnavalera començarà, com és tradició, la tarda de dissabte amb el Carnaval Infantil que celebrarà la seva trenta-vuitena edició. Les inscripcions per a la rua es faran a partir de les 15:30 h a la plaça de Can Papasseit, d’on se sortirà en cercavila una hora més tard, a les 16:30 h. La rua passarà pel carrer Cardenal Cisneros, Pare Claret, Montserrat, Tarragona, Santa Llúcia, rotonda del Rovy, per tornar per Montserrat, Molí, Verge de Núria i arribada de nou a la plaça de Can Papasseit.

Aquest any, l’entitat ha decidit recuperar el berenar per a tots els participants, una activitat que es va interrompre per la situació sanitària de la covid-19. Manolo Cano, president de l’entitat expressava la seva satisfacció de recuperar, aquest any sí, la plena normalitat per a celebrar com cal el Carnaval.

El Jurat valorarà les comparses durant la rua i també a la plaça i a la desfilada que es farà a Can Papasseit. En aquesta edició hi haurà trofeu per a les tres millors disfresses individuals i un val de compra de 50 € al New Cellar Gastrobar per al primer classificat.
També hi haurà trofeu per a les tres millors comparses i un val de 50 € a Pastisseria Haro, per a la primera classificada.

El Jurat també lliurarà tres trofeus a les grans comparses i un premi de 125 € en vals de copra a Vilanova Comerç per a la millor de totes.

A banda d’aquests premis, l’entitat reedita el premi verd, a la millor disfressa feta amb material reciclat o sostenible, amb trofeu i val de compra de 50 € al Restaurant Nou; i el premi Familiar, per a la comparsa que inclogui representants de, com a mínim, tres generacions. La millor comparsa familiar rebrà un trofeu i un val de compres de 60 € per al Mercat de Sant Hilari.

Aquest any com a novetat, la festa continuarà l’endemà diumenge, amb l’enterrament de la sardina, una antiga tradició que s’ha pogut recuperar amb la complicitat del Camp del Rei i la regidoria de Cultura i la col·laboració de les entitats locals: l’Esbart Dansaire, Artístic, Auntempo i l’Associació de ball Ainhoa.

Els actes començaran a les 11:00 h a la plaça del Mercat on tindrà lloc un taller infantil on es decoraran les sardines que acompanyaran la comitiva.

A les 12:00 h, es farà l’assaig dels balls que amenitzaran la rua que recorrerà el camí entre la plaça del Mercat i la plaça de Can Papasseit on tindrà lloc la cerimònia d’acomiadament i l’encesa de la pira funerària on es cremarà la sardina.

Mentrestant, però, els participants podran participar en el vermut amb sardines que preparen des de l’organització i que requereix la compra de tiquets.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Canvi de seu

Cal que es creï riquesa per mantenir l’estat de benestar i normalment les empreses ho fan. D’ací que totes les administracions, locals i internacionals,...

Quelcom tant vital com el temps

En general, cada cop més disposem de menys temps lliure per a nosaltres mateixos, o si més no, aquesta és la percepció que tenim....

Jordi Cuadras organitza cafès als barris per escoltar els veïns “de tu a tu”

El candidat a l’alcaldia d’Igualada per Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, està reunint-se amb els veïns i veïnes de tots els barris amb cafès oberts...

Últimes notícies