17 C
Igualada
Dimarts, octubre 27, 2020

Calaf elabora el protocol contra les violències masclistes

Durant els mesos de maig i juny, des de la Regidoria de Polítiques Feministes i Igualtat amb l’acompanyament de DAE (Dones amb Empenta) i gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, es va iniciar un procés participatiu per elaborar un protocol professional contra les violències masclistes en els espais d’oci de Calaf. En aquesta primera fase de diagnosi, es van realitzar qüestionaris a la ciutadania i també entrevistes en profunditat tant a personal tècnic municipal, com als agents clau de grups de joves o col·lectius feministes.

Aquest mes de setembre està previst fer el retorn de tot aquest treball i començar un procés de planificació de propostes i accions a través de quatre sessions obertes a la ciutadania que es realitzaran a la Capella del CRO.

Les diferents sessions programades són:
– Formació i presentació de la diagnosi
Aquesta sessió estarà dividia en dues parts. En una primera es realitzarà la presentació de la diagnosi feta a partir de les respostes obtingudes i la seva anàlisi. En una segona part, es farà una formació on es parlarà sobre violències masclistes o sexuals, agressions LGTBI-fòbiques, què és un protocol i un circuit i per a què serveixen, etc.
MATÍ – Divendres 18 de setembre de 10h 13h

– Jornada de treball: planificació de propostes i accions
Aquesta sessió consistirà a pensar, dissenyar i proposar accions i línies estratègiques per incorporar en el protocol i donar resposta a les necessitats sorgides al treball de diagnosis.
Opció a) TARDA – Dijous 24 de setembre de 18h a 21.30h
Opció b) MATÍ – Divendres 25 de setembre de 10h 12h
No caldrà participar en les quatre sessions, sinó escollir entre l’opció de matí o de tarda de cada bloc temàtic segons la disponibilitat.
Cal dir que, si per tema Covid-19 i seguretat sanitària, no es puguin realitzar presencialment les trobades, aquestes es realitzaran en format videoconferència en línia.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tous suspèn la Festa Major davant l’agreujament de la situació sanitària

Sant Martí de Tous no podrà celebrar enguany la Festa Major, prevista pels caps de setmana del 7, 8 i 14 i 15 de...

Religió a l’escola?

M’ha sorprès la notícia que en alguns centres públics d’educació s’impartirà l’assignatura de religió islàmica. Probablement aquest fet portarà polèmica. En realitat no pretenc...

La còmedia de Pere Riera “La dona del 600”, aquest diumenge a l’Ateneu

El Teatre Municipal l’Ateneu presenta aquest diumenge, 1 de novembre, a les 19 hores, l’obra 'La dona del 600', escrita i dirigida per Pere...

La Pobla de Claramunt estableix una congelació generalitzada d’impostos

Davant dels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha aprovat les seves ordenances fiscals per l’any...

Nova campanya de promoció d’Igualada Comerç fins a finals d’any

Els darrers mesos s’ha estat preparant una ambiciosa campanya de dinamització i promoció permanent fins a finals d’any i constant del comerç per part...
Compartir