Calaf declara Fill Il·lustre Alexandre de Riquer i Ynglada

26

El dilluns 10 de desembre, l’Ajuntament de Calaf va realitzar l’últim Ple de l’any. Un primer punt va ser l’aprovació per part de tots els grups del consistori de l’excepcionalitat per declarar n’Alexandre de Riquer i Ynglada Fill Il·lustre de la vila, ja que morí el dia 13 de novembre de 1920, fet que ens acosta al centenari de la seva mort el pròxim 2020 i des del consistori es vol preparar un seguit d’activitats per donar a conèixer aquest artista modernista que destaca per una trajectòria professional extraordinària.

També es va aprovar per unanimitat una moció de foment del Residu Zero amb la voluntat que l’Ajuntament es comprometi a aplicar mesures per substituir els plàstics d’un sol ús tant en l’activitat del dia a dia del consistori, com en els actes organitzats directament per ell o en els que col·labora, en un termini d’un any.

D’altra banda, en relació a la línia R12 entre Manresa i Cervera, es va presentar una moció per instar al Departament de Territori i Sostenibilitat i a l’empresa RENFE operadora a augmentar el nombre de circulacions diàries al tram central de la línia R12 entre Manresa i Cervera i per instar al Ministeri de Foment i a ADIF a millorar les instal·lacions de tota la línia entre Lleida i Barcelona per Manresa, especialment en el seu tram central. Aquesta també va comptar amb el suport unànime del Ple.

Finalment, la darrera moció que es va aprovar va ser per donar ple suport a la decisió dels presos polítics Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull d’iniciar una vaga de fam en denúncia de l’estratègia dilatòria del Tribunal Constitucional en l’admissió dels recursos interposats pels diferents encausats i que té com a objectiu evitar l’accés de les seves peticions als Tribunals Internacionals.