5.8 C
Igualada
Dijous, 7 desembre 2023

Un article de

Els Moixiganguers s’emporten el premi a la Colla de la Temporada de la Nit de Castells
E

Publicitat

Els Moixiganguers d’Igualada van ser una de les colles protagonistes de la tretzena edició de la Nit dels Castells que es va celebrar el passat dissabte a Valls. Els morats es van endur el Premi de la Colla de la temporada, després de convertir-se en colla de 9 durant el Concurs de Castells del passat mes d’octubre. A més, la colla igualadina també es va emportar un dels tres trofeus Baròmetre, que es concedeix a les colles que han estrenat pis descarregat, gràcies al pis de 9 que han aconseguit aquest any els Moixiganguers.

La Nit de Castells es va celebrar al Centre Cultural de Valls i va comptar amb la presència de representants de més de seixanta colles castelleres, a més dediversos càrrecs institucionals i de l’univers casteller (Coordinadora,patrocinadors, premsa, associacions…). En solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam, la Nit va suspedre enguany el tradicional sopar que acompanyava aquesta cita. Aquests son els altres premis que es van repartir durant la nit de dissabte

Premis de la XIII Nit de Castells

1.Premi a la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Atorgat per la Revista Castells.

Lluís Lirón, casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls, per una llarga i sòlida trajectòria iniciada fa 75 anys la colla unificada dels Xiquets de Valls i continuada amb la Muixerra i la Colla Joves.

2. Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seuàmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

A la ciutat de Barcelona com a plataforma de presentació dels castells entre els visitants que hi arriben cada any.

3. La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat per la Revista Castells.

A la plaça Vella del Vendrell, escenari de gestes històriques i testimoni recent de grans fites com el 2de8 sense folre, el 4de9 sense folre o el 3de10 amb folre i manilles.

4. Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccion ssuperiors al 3de9f en la darrera temporada.

Als Moixiganguers d’Igualada, per la seva trajectòria recent i els castells que hi ha assolit, especialment, el 3de9 amb folre descarregat a la primera aquesta temporada passada i el manteniment del 5de8.

5. Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que,per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial.Atorgat pels cronistes castellers.

Al 2de8 sense folre descarregat per la Colla Vella al Concurs de Castells, que va decidir el triomf i que es va descarregar en unes circumstàncies de màxima pressió pels canvis que havia hagut d’afrontar la seva estructura.

6. Premi a una Campanya de comunicació. Premia una campanya de comunicació de la temporada passada realitzada per una colla, o una empresa que tracti sobre castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgat pels cronistes castellers.

A la campanya El Concurs de les nostres vides, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, per la l’emotivitat que transmet i seva realització impecable: https://www.youtube.com/watch?v=sJkhrcEli90

7. Premi Descarregat. Distingeix la/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que pels seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

A la Colla Castellera de Figueres, per no haver registrat cap caiguda en l’any en què ha recuperat el seu millor castell.

8. Premi Imatge de la temporada TAC12. Atorgat per TAC 12 per votació popular.

Al 4de9 sense folre descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls al Vendrell

9. Premi de fotografia. Patrocinat per Repsol. Té dues categories:

• Professional. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

1er classificat: Emilio Barruz; 2on classificat: Sergi Albertí; 3er classificat: Rodrigo Sicilia; 4rt classificat: Laia Solanillas; 5è classificat: David Oliete

  • Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos ala pàgina de Facebook de la Revista Castells.

1er classificat: Xavi Vicente 2on classificat: Eloisa Ruiz; 3er classificat: Desiré Cy; 4a classificat: Pili Osorio

10. Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivellhistòric. Patrocinat per Estrella Damm.

Colles de 6 a 7: Castellers del Prat, Castellers de Castellar

Colles de 8 a 9: Moixiganguers d’Igualada

Jordi Moreno i Oriol Solà renoven al capdavant dels Moixiganguers
La Nit de Castells es va celebrar just després de l’assemblea ordinària de la colla igualadina, que els Moixiganguers van fer a Les Cotxeres. L’entitat va aprovar la renovació de la junta, amb Jordi Moreno de cap de colla i Oriol Solà de president. Durant els propers dos anys s’ocuparà de la colla un equip continuïsta que té noves incorporacions i un canvi d’organització administrativa, que ha de permetre encarar el creixement dels últims mesos.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies