Berta Jorba i Guillem González (torneig vòlei sorra): “L’èxit del torneig és la seva familiaritat, això fa que la gent vulgui tornar”
B

12 de juliol de 2019

Formem part de l’organització del torneig de vòlei sorra de l’Igualada Vòlei Club. Entre aquest divendres 12 de juliol i diumenge 14 més de 350 equips competiran al Parc de Valldaura. Ja és la 27a edició d’un torneig que destina tots els seus beneficis a la temporada de pista de l’Igualada VC.

Quin és el secret per omplir les inscripcions del torneig amb molt poques hores?
L’èxit d’aquest torneig és la seva familiaritat. Tot i que l’espai on hi ha les pistes en principi no seria el més adequat per jugar, perquè és irregular, l’acaba fent especial. Perquè si vas a un torneig a la platja en què hi ha una pista darrere de l’altra, cadascú va a la seva. En canvi nosaltres ho tenim tot tan concentrat que fa que la gent torni.

Quants participants hi ha en aquesta edició?
Serem 998 jugadors i 511 participants únics. Aquests diferència es deu a què un jugador es pot apuntar a més d’un equip. En total serem 355 equips i es disputaran 733 partits.

Quina feinada quadrar tots els horaris!
La persona que se n’encarrega ha estat dos dies i mig fent-los. A més, hi ha l’afegit que s’ha d’evitar que dos equips en els quals participa un mateix jugador juguin a la mateixa hora. Una feinada!

Hi ha capacitat perquè sigui més gran?
Abans de plantejar-ho hauríem de pensar en la salut de l’organització (riuen). Ampliar-lo vol dir estar-hi més hores, que segurament ho faríem. L’organització hi som totes les hores i això vol dir divendres de 5 de la tarda a 2 de la matinada, dissabte de 8 del matí a dues de la matinada un altre cop i diumenge de les 8 del matí fins que s’acabin les finals, cap el vespre.
I més enllà dels horaris, també hi ha la limitació física de l’espai, que ara ja estem a tope.

Com va començar aquest torneig?
Aquesta ja serà la 27a edició. L’objectiu a l’hora d’organitzar-ne la primera edició era aconseguir diners per la temporada de pista. I la idea avui en dia segueix sent la mateixa: fer que tots els beneficis s’inverteixin al vòlei pista perquè la gent pagui menys quotes, perquè es pugui comprar el material necessari, etc…

El vòlei sorra està cada cop més de moda, no? Quan s’acaba la temporada de pista ara hi ha força tornejos…
A les nostres xarxes socials, al mes de març o abril ja hi ha gent de fora preguntant-nos quines son les dates del torneig d’Igualada perquè ja s’està organitzant tot l’estiu segons les competicions en les què participarà. I nosaltres encara ni sabíem les dates!
De fet el vòlei platja és l’esport més practicat del món. Tu vas a la platja i veus molts gent jugant a vòlei.

El torneig d’Igualada forma part d’un circuit més gran a nivell de Catalunya?
Sí que hi ha circuits de vòlei platja, tant amateurs com federats, però nosaltres no formem part de cap altre circuit, és un torneig individual. Això sí, tant aquí a l’Anoia com al Bages també, es mouen molts tornejos de vòlei sorra.

Els participants són majoritàriament d’Igualada o ve molta gent de fora?
Diria que ve més gent de fora que no pas d’Igualada. En les categories superiors, per exemple, que és on hi ha més nivell, la gran majoria són de fora. En aquestes categories veus gent que són de platja, de Mataró, de l’Ametlla, d’aquests llocs en què es passen l’any jugant a vòlei a la platja. En les categories inferiors sí que hi ha més gent igualadina.

És un torneig per a totes les edats?
Està obert a partir de la categoria infantil, els 12 anys. Però ens costa força arribar a aquest públic més petit. El vòlei és un esport una mica complicat de practicar per aquells més petits que no hi juguen durant l’any perquè és força tècnic. És una assignatura pendent per nosaltres, però al mateix temps sabem que és complicat que s’apuntin molts nens i nenes de categories inferiors.

Hi ha activitats més enllà dels partits de vòlei?
Algun any havíem fet algun concert gran, però també coincidim amb l’Anòlia i llavors és molt complicat. No podem competir amb els concerts que porten des del festival. També havíem fet classes de zumba o la Festa de l’escuma. Però al final, el torneig és un partit cada mitja hora i no es pot parar. A més, a la gent que som allà ja ens agrada l’ambient d’anar veient partits de vòlei i tampoc ens fa falta massa més.
Ara fem una botifarrada popular el divendres per sopar i una paella popular el dissabte per dinar. I la gent, a 35º C, espera la paella! És un èxit també, un clàssic. De fet la paella és tan icònic que apareix fins i tot al logo del torneig.
A més, aquest any repetim amb una iniciativa que vam començar l’any passat, com és fer l’entrega de premis el diumenge a la tarda dins d’un iglú de vent. Aprofitant que el torneig coincideix amb l’European Balloon Festival intentem fer coses junts amb ells.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta