Balanç del primer any de govern del nou consistori del Bruc

76

SONY DSCEl passat divendres va tenir lloc a les dependències de l’Ajuntament del Bruc una trobada pública organitzada pel nou consistori, format per Bruc Viu i Ebet, per explicar i donar comptes als veïns de les actuacions realitzades durant aquests primers mesos així com dels projectes més immediats.

Algunes de les accions destacables posades en marxa, ha estat dotar de més mitjans a l’equip de la brigada amb dos vehicles i eines de treball. L’increment de 500 hores anuals del SAD, el servei d’ajut a domicili, és una acció que va destacar la regidora, així com la instal·lació de desfibril·ladors automàtics. També s’ha ampliat la partida per subvencions a entitats i s’ha dotat de pressupost –inexistent fins ara- a la regidoria de medi ambient. En breu, està previst la instal·lació de terrasses a la calçada on hi ha ubicats locals públics i que permetrà que amb aquestes tarimes fora de la vorera no s’obstaculitzi el pas de vianants.

Algun dels problemes que s’arrosseguen de legislatures anteriors i en els quals s’està treballant, és la col·locació d’una pantalla acústica al costat de l’autovia, a càrrec de Fomento, que reduirà el soroll i millorarà el dia a dia dels veïns. Un altre objectiu és aconseguir una subvenció per a realitzar el cobriment del sostre de l’actual zona esportiva, l’únic espai que té el municipi destinat a l’esport. Les escombraries és un problema que es pateix, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions, per la qual cosa, el consistori està estudiant un canvi de model, que ja funciona a altres municipis veïns, com és la recollida porta a porta. Enric Canela, responsable d’aquesta regidoria va comentar que “al principi pot ser una incomoditat pels veïns per haver de complir un calendari, però els estudis diuen que pot ser la solució”.

En el torn de preguntes, els assistents es van interessar per saber en quina situació està la Pedrera de Roques Blanques i el nou govern va respondre que “la Direcció General de Mines havia iniciat l’expedient de caducitat definitiva i s’està a l’espera que els propietaris presentin o no al·legacions”. També va haver molt interès i preocupació per la construcció d’un càmping a una àrea molt propera a Montserrat, a la zona de la Vinya Nova. De moment no s’ha presentat cap projecte definitiu per part del promotor i fins que no el presenti “no es podrà valorar”, segons resposta dels representants municipals.

Una posada en escena molt còmode pel nou equip de govern, amb poca assistència de públic així com la quasi nul·la representació de l’equip de l’oposició, un regidor de quatre. Situació que, segons ens han manifestat alguns veïns, “és contradictori amb els problemes diaris que patim els bruquetans, com la neteja dels carrers, la recollida d’escombraries i la brutícia en general”. Afegeix un veí que, “sembla que els faci por opinar, i després només llegim queixes a les xarxes socials”.

Conxita Costa