El Casal Popular d’Igualada organitza per demà un homenatge a Companys

43

lluis-companys-homenatge-igualada-veuanoiaDemà dissabte a les 6 del matí, tindrà lloc l’Homenatge a Lluís Companys. Serà al C/ President Lluís Companys (Les Comes II), davant del monolit en honor al president Lluís Companys, 76 anys després del seu afusellament.

 
L’acte tindrà la mateixa estructura que l’any passat: es llegirà un text, es faran les salves d’honor i, en finalitzar l’acte, hi haurà esmorzar de cafè amb llet i magdalenes per a tots els assistents.

 
Com cada 15 d’octubre, i seguint la flama dels qui ens han precedit, El Casal Popular d’Igualada, farà homenatge a Lluís Companys i Jové.

 
En record a la seva persona, a la seva fermesa i al seu compromís, que executà fins a les últimes conseqüències els valors i càrrec que representà.

 
President de la Generalitat de Catalunya, fou afusellat a 2/7 del matí al Castell de Montjuïc el 15 d’octubre de 1940. Companys és l’únic president escollit democràticament que ha estat afusellat, en el període de guerra contra el nazi-feixisme estès a Europa entre 1936 i 1945 i, en particular, perpetuat a l’estat espanyol fins a dia d’avui.

 
Des del Casal ens expliquen que “són 76 anys en la memòria, que se sumen als exiliats, represaliats, executats , camps de concentració i, en especial, al llarg silenci que ha tingut lloc fins a dia d’avui. Silencis i imposicions de drets nacionals i socials per a un país nacionalment lliure i socialment just. Avui com ahir, només exigim decidir, com a país i el que tot això comporta: tots els drets civils, polítics i socials que ens corresponen com a persones humanes. Uns valors intrínsecs a aquest país que ens fan el que som.

 
Un país construït fet per tots i per a tothom. Recordem-los, homenatjant-los amb la millor lliçó: la victòria. Per ells, per nosaltres i per tothom, hi hem d’anar més ferms que mai. Llibertat. Democràcia. Justícia social. Països Catalans”.