Aquest dissabte, 11è Mercat de les Espècies d’Argençola

0
421

Com cada any, i ja en fa 11, el segon dissabte del mes de juny s’organitza el mercat de les espècies a Argençola. Aquest dissabte 12 de juny la planta escollida serà el fonoll.

Les activitats començaran a dos quarts de 9 del matí i s’allargaran fins a les 6 de la tarda. Horari similar que seguiran les parades del Mercat. S’inclourà una taula d’intercanvi de llavors individual com una parada més però haurà de ser un intercanvi molt personal. Us demanem a tothom que per facilitar l’organització feu una inscripció prèvia rigorosa a la sortida, les xerrades, la Jornada Tècnica, el dinar i el taller, ja siguin gratuïts o de pagament.

A dos quarts de nou començarà la Sortida de reconeixement de flora i etnobotànica per la Serra de Cantagalls (Argençola), a càrrec de Els Corremarges, Mercè Cartanyà i Astrid van Ginkel (Fitomon). Seguirà una activitat anomenada “Entra al fenollar” que comptarà amb diferents xerrades i elaboracions, de la mà del Col·lectiu Eixarcolant, Els Corremarges, Les Champaneles i Fitomon. S’explicarà botànica, cultiu i recol·lecció, propietats medicinals, etnobotàniques i aromateràpia amb fonoll, com fer preparats alimentaris i medicinals: tempura de fulles de fonoll, oli macerat, infusió, tintura, caramels de fonoll i altres dolços llaminers, amanida amb fonoll i salsa grega de fonoll, coca de pastanaga i ceba amb beixamel de fonoll i quiche de fonoll, o Begudes amb fonoll.

Al mateix moment en línia es podrà assistir a la Jornada Tècnica amb dues xerrades. A les 11 la Marisa Benavente i Pilar Herrera de Les Champaneles, ens parlaran de Nutrients, cuina i remeis populars amb les plantes silvestres, a càrrec de. I de les 12:35 seguirà l’Astrid van Ginkel de Fitomon amb El Fonoll, propietats medicinals, etnobotàniques, alimentàries i aromateràpia.

Com sempre el dinar és un dels elements que complementa la resta d’activitats. Ens cuinaran la Blanca Vela, el Col·lectiu Eixarcolant i l’Amanda Bataller, amb una crema de fonoll; coca de pastanaga i ceba amb beixamel de fonoll, i quiche de fonoll, i finalment de postres arròs amb llet amb fonoll.

L’activitat de la tarda que començarà a les 4 ens portarà a l’Alquímia de les espècies. Es farà un Taller d’elaboracions alimentàries amb bulb, fulles, flors i llavors de fonoll que després podrem tastar. Els que heu vingut ja sabeu que tot és deliciós. La Blanca Vela @menjaracalablanca ens ensenyarà a fer romesco amb les fulles tendres, crema de fonoll, crakers salats, galetes, pastissos, i l’Amanda Bataller @amandabataller farà l’arròs amb llet amb fonoll, pesto de fonoll, fonoll rostit i tempura de fulles.

Com sempre les parades de petits productors i obradors artesanals ompliran la plaça a mig gas i guardant les distàncies.

Compartir