Alumnes de l’INS Joan Mercader participen al concurs d’anglès “The Fonix”

26

The Fonix és un concurs organitzat per International House i per la Fundació Catalana de l’Esplai. Compta amb el suport de la Secretaria General de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, com a activitat organitzada en el marc d’iniciatives socials d’accions d’entorn i d’activitats vers l’excel·lència i en el Pla d’impuls de la llengua anglesa als centres educatius catalans.

Aquesta iniciativa pretén complementar els plans de millora de la llengua anglesa als centres educatius de Catalunya i s’organitza amb la finalitat d´ estimular i motivar l’aprenentatge d’aquest idioma, atesa la seva importància en la societat actual. El concurs s’adreça a tots els alumnes de qualsevol centre educatiu de l’ensenyament reglat amb seu a Catalunya(exceptuant els centres estrangers, la llengua vehicular dels quals , sigui l’anglès).

Enguany s’estrena un nou format que s’organitza en dues fases i incorpora els aspectes següents:

1. El desenvolupament del pensament crític i reflexiu.

2. La resolució de problemes i la cerca de solucions creatives.

3. La utilització d’entorns digitals i la comunicació transmèdia.

4. El treball dels valors relacionats amb temes ètics fixats per la UNESCO 2030 per al desenvolupament sostenible, l’equitat, la solidaritat i la cohesió social.

A la primera fase, a cada centre educatiu, els equips van presentar un mini-projecte en format presentació animada, mini-vídeo… El centre aleshores va seleccionar un equip de cada categoria i va enviar els projectes en format vídeo AVI o MP4 a l’organització de The Fonix, que va publicar els projectes a YouTube. La votació del públic a YouTube ha estat un15% de la puntuació i la votació del comitè organitzador el 85% restant.

A la segona fase, el dissabte 26 de maig a Barcelona, els equips finalistes exposaran públicament i en directe els projectes. I el mateix dia es farà el lliurament dels premis, que consisteixen en estades de dues setmanes en un país de parla anglosaxona, estades en campaments d’ estiu, caps de setmana en cases de colònies, i també cursos extensius on-line i lots de material escolar.

Els finalistes de l’INS Joan Mercader han estat:

  • Judit Navarro, Sara Kadri i Sofia Canziani, de 2n ESO

  • Iman Kadri i Aleix Casals, de 3r ESO, i

  • Hania Benaabou, Laura Andreu i Luís Maestre de 2n de Batxillerat.

Els desitgem a tots ells…GOOD LUCK!

I, un cop més, la nostra enhorabona per haver estat els nostres candidats!

Departament Llengües Estrangeres INS Joan Mercader