Albert Homs: “A Kibus oferim una solució sana i natural, que és a la vegada còmode per al consumidor”
A

1 de març de 2020

Tinc 30 anys. Soc llicenciat en administració i direcció d’empreses. Màster en Finances a ESADE. Soc d’Igualada de tota la vida. Vinc del món corporatiu de les finances i, juntament amb l’Albert Icart, que té experiència en el sector del pet food, i la Marta Arisa, vam decidir emprendre. Kibus neix per donar una solució única als pet parents, que són els propietaris de mascotes que les consideren com a part de la família. La solució que hem desenvolupat consisteix en el primer electrodomèstic que cuina aliment saludable per a gossos i gats de forma automàtica. Kibus és una solució innovadora que permet alimentar a les mascotes amb una dieta sana i natural de forma totalment còmoda per al consumidor.

El concepte de mascota ha canviat molt en els darrers anys. Com és, a què li atribueixes aquest canvi?
Totalment. Cada vegada més, considerem les mascotes com a part de la família i són més presents a les nostres vides. És per això que busquem donar-los la millor alimentació i ens preocupem més per la seva salut. Antigament, per exemple, la gent tenia gossos al jardí per a vigilar la casa. En canvi, avui en dia són un més de la família. De fet, actualment ja hi ha més gossos i gats que nens menors de 15 anys a Espanya, fet que posa de manifest el canvi social que estem vivint on cada vegada es tenen menys fills i més mascotes a les llars.
Ens els últims anys s’ha dut a terme una activitat molt important de conscienciació sobre la importància d’adoptar en comptes de comprar. Encara queda molt per fer, però almenys crec que últimament s’estan fent avenços notables en aquest sentit. És imprescindible que s’entengui que tenir un ésser viu a casa és una responsabilitat molt gran i cal tenir el coneixement necessari per a poder-la assumir. Tenir una mascota, com tenir fills, requereix un aprenentatge la primera vegada i cal estar segur de voler-ho abans de fer el pas.

Els moviments animalistes, tenen a veure amb el canvi de mentalitat de tractament dels animals?
Jo crec que els moviments animalistes són molt amplis i no hi ha una sola manera de pensar, inclouen moltes sensibilitats diferents, com en qualsevol gran moviment. Crec que és evident que els animalistes, entesos com totes aquelles persones que defensen els drets dels animals, han canviat la mentalitat de com els tractem. Però també penso que les mascotes han tingut un paper molt important a l’hora d’incrementar la base social de persones que es preocupen pel benestar animal. Conviure dia a dia i estimar a una mascota com a un membre més de la família contribueix molt a conscienciar-se i a tenir empatia amb els animals.

La dieta de les mascotes. Així com sabem els humans que porta additius, sucres i afegits que no són saludables, amb el menjar dels animals com ho podem saber? Hi ha prou informació?
Un dels problemes amb què es troben els propietaris de mascotes és que els aliments tradicionals, com el pinso, aporten molt poca informació. I no només pel que fa a la informació dels envasos, sinó que, a nivell visual, una croqueta de pinso és sempre molt semblant. És una massa d’un color homogeni on no es poden apreciar els ingredients originals i no pots saber què porta. A més, el pinso és un aliment altament processat, amb un procés productiu industrial en què es sotmeten els ingredients a altes temperatures de fins a 200º, amb la pèrdua de nutrients que això comporta. Això fa que s’hagin d’afegir additius per intentar compensar aquesta pèrdua de nutrients. Per això solucions com cuinar a casa o com Kibus són molt beneficioses perquè permeten identificar visualment tots els ingredients i són solucions mínimament processades, on es conserva el sabor i els nutrients de l’ingredient fresc.

Una bona dieta en la mascota què comporta?
Al final una bona dieta ho és tot i és un dels factors principals per a tenir un bon estat de salut que, al seu torn, repercuteix en la felicitat. I això succeeix tant amb les persones com amb els animals. Menjar bé comporta no només viure més anys, sinó tenir millor qualitat de vida i prevenir malalties. La nostra missió és afavorir que la gent pugui alimentar a les seves mascotes amb una dieta mínimament processada perquè s’ha demostrat que té molts avantatges per a la salut: a nivell digestiu, d’energia, de pell i pèl,… Aporta, en definitiva, millor qualitat de vida i més felicitat a les mascotes. Fins i tot s’ha demostrat que alimentar a les mascotes amb una dieta mínimament processada incrementa la seva esperança de vida més d’un 30%.

La gent és conscient de comprar o donar el menjar equilibrat a les seves mascotes o miren molt el preu? Donar les sobres ja no s’estila com anys enrere…
Cada cop hi ha menys gent que dona les sobres a la mascota. O, almenys, cada cop n’hi ha menys que les alimenta exclusivament de sobres. Hi ha gent que vol cuinar a casa per la seva mascota i hi ha fins i tot cursets de nutrició animal. Jo crec que si la gent vol dedicar el temps a cuinar expressament per a la seva mascota, això és quelcom molt positiu. Però potser no s’ha conscienciat prou del perill que suposa fer-ho si no s’equilibra la fórmula. Una mascota necessita un seguit de nutrients (proteïnes, greix, fibra, etc.) en unes proporcions concretes. Desequilibrar-li la dieta és un perill i pot portar conseqüències greus a llarg termini. En aquest sentit, nosaltres recomanem sempre una opció formulada per un veterinari o nutricionista (com pot ser Kibus o tantes altres) o, si es vol cuinar a casa, informar-se molt bé a nivell nutricional.

Ens estem passant d’humanitzar els animals?
Depèn. També els humans ens hem anat “humanitzant” i hem anat canviant al llarg dels segles. Ben poc ens assemblem als éssers primitius que érem fa mils d’anys. Molts cops es critica la humanització de les mascotes utilitzant com a ideal l’estat de la naturalesa. Però de la mateixa manera també passa amb els humans. Tot el que sigui procurar per al benestar dels animals penso que és positiu, i sobretot pel que fa a la seva alimentació.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta