17.5 C
Igualada
Dimecres, 27 setembre 2023

Un article de

Carmel·la Planell Lluís
Carmel·la Planell Lluís
Historiadora, periodista i fotògrafa

Ak funk Band, passió per la música i un superior repertori
A

Amb motiu de la recent edició del Rec.019, un dels actes estrella -en la línia del que pot ser considerat com a un concert vermut- va ser la magnífica actuació del grup Ak funk Band, que van oferir a una notable concurrència de públic un magnífic repertori musical. Per a aquesta avinentesa, la convocació al Festival va ser un autèntic estímul per la preparació dels temes que havien d’amenitzar l’acte, especialment seleccionats des d’una voluntat de mostrar un toc diferencial en relació a les seves actuacions habituals. Un cop més, només la gran passió per la bona música és el que els ha permès, i de forma més que satisfactòria, presentar un repertori tan especial de peces tan suggeridores com ara: “I will survive”, “Soul man”, “Respect” o “Sweet home Chicago”, entre d’altres.

Tot el concert va evidenciar la qualitat musical d’aquestes peces així com la categoria artística d’uns músics que es diuen “músics” perquè fan música, perquè gaudeixen i s’apassionen amb la música; encara que -en el seu dia a dia- les seves professions res tenen a veure amb aquest art. Alguns són metges, altres professors, advocats, enginyers, mecànics, comercials i estudiants. I el nexe comú és que són amants de la música i són bons amics, capaços d’engrescar i complaure el públic amb les seves genials composicions
Ak funk Band és una banda, majoritàriament de música “funky” (resultat de l’evolució del soul i del jazz) dels anys 60, 70 i 80; que, també, incorpora al seu ampli repertori temes propis del jazz i del rock, des de l’entusiasta propòsit de recuperar diferents estils musicals amb l’objectiu d’animar el públic i fer-lo gaudir escoltant o ballant unes inoblidables peces. I, sense passar per alt de nomenar tots els components del grup: Ramon Font (bateria), Ramon Redolad (Baix), Toni Bonet (guitarra), Lola López (piano), Fernando Wehrli (trompeta), Ferran Fuster (saxo alt), Jose Gómez (saxo tenor), Omar Salcedo (trombó), Nil Solé (veu), Lys Miró (veu), Carme Planell (veu) i Joan Giró (director); aquesta formació es va configurar a l’any 2013 arran de la participació d’un grup d’alumnes d’Escola Akords a l’Estival de Jazz d’Igualada, sota la direcció de Tomàs Sánchez (trombó).

Després de l’èxit d’aquest festival es va decidir donar-li continuïtat al que era ja un reforçat conjunt i oferir concerts en diferents locals d’Igualada i comarca, alhora que es participava a la Marató de TV3. Un any després, amb un nou director, Joan Giró, el grup es va obrir pas a presentar-se amb un aire diferent i des d’una major permanència. Actuacions a la plaça de l’Ajuntament en el marc de la Festa Major i en altres espais se sumen a escriure la història d’uns anys on hi ha hagut diferents altes i baixes; una circumstància que obliga a esmentar a: David Repullés (professor i vocalista de Filferro), Manu Duarte (trombó), Carlos Muñoz (saxo tenor), Clara Sánchez (pianista i veu), Àlex Almirall (saxo alt), Marc Mateu (pianista i veu) i Adriana Muntaner (veu), amb la menció de grans músics com Ricard Morros i Gabriel Prieto.

Fenomenal actuació, els dotze músics, transportant-nos a algunes de les més populars lletres d’Aretha Franklin, The Blues Brothers, Aretha Franklin, Gloria Gaynor, Donna Summer, Kool & the Gang, etc., amb la millor música!

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🌱Dia Mundial de la #Salut Ambiental | 📢 CGM, solucions amb garantia competitiva i mediambiental 👉https://ow.ly/Cg8F50PPAbc

"L’objectiu de CGM és “oferir solucions eficients en la gestió dels residus, afavorint els principis de l’Economia Circular."

🏆 La Lliga de Capellades - @SocietatLaLLiga i Antònia Enrich recullen els Premis Compromís d’@OmniumAnoia 👉https://ow.ly/ZK1y50PPxXB

L’acte es va celebrar divendres al vespre amb la presència de públic d’arreu de la comarca