13.3 C
Igualada
Diumenge, maig 9, 2021

Airbnb ja es fa notar a Igualada amb l’inici de diversos tallers

L’Ajuntament d’Igualada i Airbnb van anunciar el passat novembre una iniciativa única anomenada Healthy Destinations Lab, un programa per construir i promoure un turisme sostenible a la ciutat i la comarca de l’Anoia que beneficiï tothom: famílies locals, empreses i comunitats. Ahir va tenir lloc l’arrencada oficial d’aquest programa amb la celebració d’un taller de cocreació amb la participació d’una trentena de persones del teixit empresarial i de la societat civil de la ciutat, d’àmbits diversos com la cultura, el turisme i el comerç.

Durant la sessió, els assistents van treballar diversos exercicis de grup on es van avaluar el reptes que es plantegen els diversos actors de la ciutat per fer d’Igualada una destinació de turisme sostenible. La presència digital de la ciutat, la marca i imatge digital d’Igualada o les possibilitats de transport i mobilitat han estat alguns dels temes centrals de la sessió.

Els presents en aquest taller, van concloure que els principals eixos a treballar per desenvolupar un turisme sostenible per Igualada són:

  • Potenciar i promocionar els aspectes més sostenibles de la ciutat, treballant per fer d’Igualada una ciutat sostenible tant pels residents com pels viatgers.

  • Aprofitar el llegat industrial d’Igualada, oferint la possibilitat de descobrir els processos de fabricació des de dins.

  • Posar en valor les possibilitats vitivinícoles de l’Anoia i l’interès del turisme rústic

  • Apropar els aspectes més característics d’Igualada als visitants, que els permetin tastar la forma de vida local, com els castells.

Respecte el futur del turisme sostenible a Igualada, els participants van expressar les seves expectatives amb termes com “il·lusió”, “creativitat”, “obertura” o “innovació”.

Durant el taller també es van tenir en compte les idees i opinions sobre turisme sostenible que els igualadins van donar al gener a l’espai de trobada efímer instal·lat a la Plaça de Cal Font.

Tres tallers més fins al maig

Com a part de la iniciativa New Healthy Destinations Lab, Airbnb liderarà tres tallers a Igualada destinats a posar en valor a la comunitat local i dotar-la dels coneixements i les eines necessàries per obrir la ciutat al món i potenciar un turisme sostenible, inclusiu i respectuós amb el territori, el patrimoni històric i el medi ambient. Aquests tallers, dels quals ja es pot trobar informació al web, tractaran sobre les possibilitats de la tecnologia i les oportunitats que els ofereix la plataforma, les claus per ser un bon amfitrió i la gestió del turisme, entre d’altres.

New Destinations Summit

En el marc d’aquesta col·laboració, ahir es van anunciar també les dates definitives per la celebració del New Destinations Summit a la capital de l’Anoia, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de maig al Museu de la Pell d’Igualada.

Aquesta trobada portarà a Igualada a alguns dels experts i innovadors més importants del món en el sector del turisme. Tant el New Healthy Destinations Lab com el Summit formen part del focus d’Airbnb en impulsar el turisme local, autèntic i sostenible en països i ciutats d’arreu del el món.

Aquestes iniciatives lliguen també amb la voluntat de l’Ajuntament d’Igualada d’explorar el turisme sostenible com un sector de futur que pugui generar noves alternatives econòmiques tant a la ciutat com a la comarca de l’Anoia. El desenvolupament, de la mà d’agents locals, d’una marca turística atractiva basada en el turisme d’experiències és, precisament, un dels objectius contemplats en el futur pla local de turisme de l’Ajuntament, que actualment es troba en la seva fase final de redacció.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’hort d’Àuria obre la venda al públic

La Fundació Àuria obre la venda de productes de l’hort a la ciutadania després d’obtenir la certificació de venda de proximitat per part de...

El Centre de Dia Montserrat introdueix la teràpia Snoezelen

En els darrers mesos el Centre de dia Montserrat ha introduït una nova teràpia per a les persones grans que atén, que consisteix l’aplicació...

Poble Actiu: “Ara com ara la intenció és que Poble Actiu continuï”

Pots llegir la primera part de l'entrevista clicant aquí Neus Carles i Pau Ortínez són els regidors de Poble Actiu, formació vinculada a la CUP....

Racons de l’Anoia: Castellolí

El terme municipal de Castellolí té 25,25km2 i està situat al sector de llevant de la Conca d’Òdena en una vall que excava la...

El porta a porta a Calaf començarà el 25 de maig

El 25 de maig és la data triada per l’Ajuntament de Calaf per realitzar el canvi en el model de recollida de residus. La...
Compartir