16.6 C
Igualada
Dijous, abril 15, 2021

A mi m’afecta la Transformació Digital?

Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

Des de fa força temps que sentim per tots els mitjans audiovisuals possibles la frase: Transformació Digital. Tothom es pot fer una idea de què vol dir, però si fem una reflexió sobre com ho traslladaríem a la nostra empresa, la resposta ja no és tant senzilla.

Hi ha moltes definicions a la xarxa d’aquest concepte, però em quedo amb la que proposa l’empresa Salesforce: “Ús de la tecnologia per millorar el desenvolupament de les activitats empresarials i l’abast de les mateixes”.

Partint de la base que les empreses s’han de transformar digitalment per sobreviure (no hi ha excuses!!!), l’eix d’aquesta transformació pivota sobre tres punts:

1. Millora dels processos. Permet automatitzar processos, eliminació de les tasques sense valor i usant el capital humà de forma més eficaç.
2. Nous fluxos de negoci. Les tecnologies emergents permeten abordar projectes i idees que fins aquest moment, era molt complicat fer-ho.
3. Crear experiències pel client. Major facilitat per donar més i millor cobertura a les “n” peticions del clients

Sense ànims de voler ser absolutista ni excloent, una possible forma d’abordar un projecte d’aquest tipus pot ser seguint aquestes 4 fases:

1. Fixar fites i compromís. Des de Direcció es lidera el canvi i amb total transparència es comunica on es vol arribar.
2. Línia de base i objectius. Havent deixat clar el punt anterior, establir un equip de lideratge operatiu que comuniqui i lideri els canvis més operatius.

3. Implementació de solucions. Definició detallada dels canvis a aplicar, execució de la transformació, nous processos, nous models operatius i identificar les noves capacitats que faran falta per aconseguir l’èxit en aquesta implementació i posterior manteniment.

4. Millora continua. Des dels equips de direcció s’executen els canvis i es prenen mesures per assegurar que els nous comportaments estan alineats amb el que es volia aconseguir.

El que és cert és que les grans empreses, en major o menor mesura, ja estan immerses en projectes de transformació. Les petites i mitjanes, per molt que es pensi que no ens afectarà, es fa difícil pensar que no haurem de canviar el nostre model de negoci o adaptar-nos als canvis generats internament a les grans empreses que, molts cops, són els nostres clients.
Ens hi posem?

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Ajuntament de Capellades i Canigat segueixen col·laborant

Des de principis de setembre, Canigat i el consistori capelladí treballen conjuntament en la gestió de les colònies de gats del carrer. Seguint el...

Òdena s’integra a Anoia Turisme per sumar esforços en promoció

El Consell Comarcal de l'Anoia, dins l'estratègia de promoció turística de la comarca, ha creat l'ens Anoia Turisme per abordar el turisme des d'una...

L’Hospital de dia Sant Jordi aplica la realitat virtual en la neurorehabilitació

L’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), està aplicant les noves tecnologies de realitat virtual com a nou mètode...

Dilluns entra en funcionament la càmera de control de trànsit de la rambla Sant Isidre

L’Ajuntament d’Igualada activarà el pròxim dilluns 19 d’abril la càmera de control del trànsit de la rambla Sant Isidre. La càmera està situada a...

La Generalitat “prem l’accelerador” per declarar Bé d’Interès Nacional el Cementiri Nou

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha exposat que la Generalitat "ha premut l'accelerador" per declarar el Cementiri Nou d'Igualada com un Bé Cultural...
Compartir