3.3 C
Igualada
Diumenge, gener 23, 2022

A mi m’afecta la Transformació Digital?

Cesc Alcaraz
Economista. Soci-director FeedBackGround

Des de fa força temps que sentim per tots els mitjans audiovisuals possibles la frase: Transformació Digital. Tothom es pot fer una idea de què vol dir, però si fem una reflexió sobre com ho traslladaríem a la nostra empresa, la resposta ja no és tant senzilla.

Hi ha moltes definicions a la xarxa d’aquest concepte, però em quedo amb la que proposa l’empresa Salesforce: “Ús de la tecnologia per millorar el desenvolupament de les activitats empresarials i l’abast de les mateixes”.

Partint de la base que les empreses s’han de transformar digitalment per sobreviure (no hi ha excuses!!!), l’eix d’aquesta transformació pivota sobre tres punts:

1. Millora dels processos. Permet automatitzar processos, eliminació de les tasques sense valor i usant el capital humà de forma més eficaç.
2. Nous fluxos de negoci. Les tecnologies emergents permeten abordar projectes i idees que fins aquest moment, era molt complicat fer-ho.
3. Crear experiències pel client. Major facilitat per donar més i millor cobertura a les “n” peticions del clients

Sense ànims de voler ser absolutista ni excloent, una possible forma d’abordar un projecte d’aquest tipus pot ser seguint aquestes 4 fases:

1. Fixar fites i compromís. Des de Direcció es lidera el canvi i amb total transparència es comunica on es vol arribar.
2. Línia de base i objectius. Havent deixat clar el punt anterior, establir un equip de lideratge operatiu que comuniqui i lideri els canvis més operatius.

3. Implementació de solucions. Definició detallada dels canvis a aplicar, execució de la transformació, nous processos, nous models operatius i identificar les noves capacitats que faran falta per aconseguir l’èxit en aquesta implementació i posterior manteniment.

4. Millora continua. Des dels equips de direcció s’executen els canvis i es prenen mesures per assegurar que els nous comportaments estan alineats amb el que es volia aconseguir.

El que és cert és que les grans empreses, en major o menor mesura, ja estan immerses en projectes de transformació. Les petites i mitjanes, per molt que es pensi que no ens afectarà, es fa difícil pensar que no haurem de canviar el nostre model de negoci o adaptar-nos als canvis generats internament a les grans empreses que, molts cops, són els nostres clients.
Ens hi posem?

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Residència Pare Vilaseca inicia la teràpia amb nines

La Residència Pare Vilaseca, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, està constantment cercant noves intervencions que permetin la millora de la qualitat de vida...

Montserrat Argelich: “Seran uns Tres Tombs ben lluïts i molt emotius per a tota la ciutat

Montserrat Argelich ha participat des de ben petita als Tres Tombs: des de dalt d’un carro, vestida de pagesa, dalt del cavall del carro...

L’Editorial: La festa dels Tres Tombs

Fa dos-cents anys de la fundació l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada. El 1856 es va constituir la segona colla i d’ací que hi hagi...

L’A3 Leather Innovation Center ofereix el primer curs massiu en línia de Tècnic en Adoberia que es fa a Europa

L’A3 Leather Innovation Center de la Universitat de Lleida, al Campus Universitari d’Igualada, ofereix un nou curs massiu en línia de Tècnic en Adoberia,...

La bandera gremial dels “Tonis” de 1822

Enguany l’Antic Gremi de Traginers celebra el seu Bicentenari, o sia els dos-cents anys de la seva existència. El testimoni d’aquesta festa és la...
Compartir