2.8 C
Igualada
Diumenge, 3 desembre 2023

Un article de

70 anys de presó per l’home que va violar i casi matar a una dona d’Igualada
7

Publicitat

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 70 anys de presó l’anomenat violador de Martorell, Tomás Pardo Caro, per haver agredit sexualment una dona l’any 2016. Durant el judici, va reconèixer els fets dels quals estava acusat, segrestar, agredir, violar, gairebé matar i robar una dona des d’Igualada a Martorell. Els fets van succeir quan Pardo gaudia del seu tercer permís penitenciari després de ser condemnat a més de 20 anys de presó el 2004 per uns fets similars del 2002. La sala el condemna a 20 anys pels delictes de detenció il·legal, 30 anys per assassinat en grau de temptativa, 15 anys per un delicte continuat d’agressió sexual i 5 anys per robatori amb intimidació.

La sala també acorda prohibir al condemnat aproximar-se a la víctima i comunicar-se amb ella durant un període de 95 anys i estableix una indemnització d’1,1 milió d’euros.

Els magistrats consideren provat els fets després que l’acusat així ho acredités durant el judici, que es va celebrar a porta tancada per petició de la víctima, i també per la gran prova que es va poder practicar, entre aquestes, la declaració de la mateixa víctima, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons el relat que es considera provat a la sentència, Pardo va abordar la dona en un aparcament d’Igualada quan entrava a un cotxe, i a punta de navalla li va exigir que el dugués Martorell. Després de conduir 53 quilòmetres la va fer parar en una zona boscosa de Castellbisbal, i la va obligar a baixar del cotxe.

Pardo es va endur la dona cap a dins del bosc, i un cop allà li va dir “t’ha tocat”. Després la va obligar a abaixar-se els pantalons i la roba interior i la va penetrar vaginalment fins a ejacular a dins seu. Després la va forçar a fer-li una fel·lació i obligant-la a quedar-se de genolls li va fer una penetració anal, tornant a ejacular dins seu.

Després la va obligar a vestir-se, li va prendre la identificació i les claus del cotxe i se la va tornar a endur bosc endins, fins a la zona del curs fluvial del Torrent Bo. Allà, per darrere, “totalment per sorpresa i sense adreçar-li cap paraula, amb la intenció de causar-li la mort per evitar ser identificat i detingut, li va clavar en cinc ocasions la navalla a la part dreta del coll, en altres dues ocasions a la part esquerra del coll i una ocasió més a la zona lumbar”.

La dona va caure a terra i “com a única maniobra de supervivència que li quedava, va decidir fer-se passar per morta”. Pardo així ho va creure, i la va arrossegar uns metres fins a un barranc de cinc metres d’alçada, on la va llençar. També li va tirar terra per sobre i branques per “ocultar-la i impedir que pogués ser trobada”.

La sentència recull que la víctima va tardar 215 dies a curar-se de les ferides, 25 dels quals ingressada en un hospital i 3 d’aquests “amb pèrdua temporal de qualitat de vida molt greu”. Li han quedat seqüeles com cicatrius, lesions articulars al coll, lesions al sistema nerviós i a la llengua i síndrome d’estrès post-traumàtic amb un quadre continuat d’angoixa, ansietat i depressió que l’obliga a seguir un tractament psiquiàtric, farmacològic i psicoterapèutic, “sense que es pugui albirar l’estabilització o millora simptomàtica”.

També especifica que algunes de les lesions haurien estat, efectivament, mortals, si no hagués estat per la “ràpida intervenció dels serveis d’emergència i dels agents dels Mossos d’Esquadra”, que van ser alertats per la mateixa víctima de l’indret on era gràcies a que els va poder enviar la localització des d’un telèfon mòbil.

La sentencia, que no és ferma, es pot recórrer en segona instància davant la sala civil i penal del TSJC.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies