28 autocars de l'Anoia per a la "Via Lliure" de la Diada a Barcelona

20

150910_11 APRENEM HISTÒRIA_VIA LLIURE.jpg

Un total de 28 autocars sortiran demà de l’Anoia per a participar en la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural en la “Via Lliure cap a la República Catalana” que pretén omplir de gent l’avinguda Meridiana. A més, molta gent optarà per agafar el tren -a preu especial per l’ocasió- o viatjar en cotxe particular, la qual cosa assegura una participació massiva d’anoiencs.
Per anar obrint boca, per avui dijous l’ANC ja ha preparat activitats. Quan passin 10 minuts de les 10 de la nit, just abans de l’acte “Marxa de les torxes” organitzada per “La Teixidora” tindrà lloc, a la Plaça de l’Ajuntament, l’acte “Aprenem de la història”, on quedarà palès que, des del 1714, el poble català no ha tingut les coses fàcils per subsistir com a poble i arribar fins el punt que ens trobem en aquest moment.

Demà, concentració a les 11.30 davant l’Ajuntament
D’Igualada marxaran 16 autocars. Dotze són de l’ANC i Òmnium, més un de CDC, d’ERC, la Teixidora i la Flama del Canigó.
Per demà, a 2/4 de 12, s’ha convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament de tots els expedicionaris. Seguidament, a ¾ de 12 i a la mateixa plaça, per part de l’ANC d’Igualada es farà el lliurament a l’alcalde, Marc Castells, d’una estelada per renovar la que ja està hissada a la rotonda de l’Avinguda Mestre Montaner.
Al voltant de les 12h, després de la lectura d’un manifest institucional i la representació dels 10 eixos de la Via Lliure, des de la plaça de l’Ajuntament s’iniciarà el recorregut cap els autocars situats al carrer del Rec. Durant la concentració es comptarà amb l’actuació dels Grallers, Capgrossos i Gegants del Bisbalet. Està previst que la sortida dels autobusos cap a la Meridiana sigui a ¾ d’1.