El mur sobre el riu Anoia a Montbui es va desprendre parcialment

67

montbui.jpg

Pels volts de les dues de la matinada del divendres 11 de setembre es va produir un despreniment parcial d’una part del mur d’escullera que s’està construint al riu Anoia, a la zona del barri del Pi. De forma ràpida es van adreçar al lloc dels fets efectius de la Policia Local de Montbui, dels Bombers, i el mateix alcalde Teo Romero, que van constatar que no hi havia cap situació de perill imminent ni cap afectació ni danys a persones. Els cossos de seguretat van balisar l’accés a la zona afectada pel despreniment i es recomana als veïns abstenir-se d’apropar-se a la zona afectada.

De forma immediata, des de l’Ajuntament de Montbui es va informar de l’incident a l’empresa Moix, que es l’encarregada de realitzar aquesta actuació. Des del consistori també es van posar en contacte amb la direcció facultativa de l’obra perquè treballin ràpidament en la reparació i en vetllar per la màxima seguretat de l’obra que estan realitzant.

Es desconeixen fins ara les causes que van provocar aquest despreniment parcial. Com explica l’alcalde Teo Romero “des de l’Ajuntament de Montbui sempre vetllem perquè la seguretat sigui el primer element a vigilar en tota obra pública. L’Ajuntament de Montbui treballarà per depurar les responsabilitats que s’hagin pogut derivar d’aquest incident i, sobre tot, per garantir que el nou talús del barri del Pi sigui l’element de seguretat en l’àmbit fluvial que reclamen els veïns del barri del Pi i els ciutadans de Montbui en general”.

Les obres del nou talús sobre el riu Anoia al barri del Pi es trobaven molt avançades. Es tracta d’un mur d’escullera de 100 metres de longitud, construït amb pedra granítica. L’objectiu de l’actuació, que està íntegrament subvencionada per la Diputació de Barcelona i els fons europeus (FEDER) és millorar l’espai natural entre el riu Anoia i millorar la seguretat dels habitatges del barri del Pi ubicats a tocar del riu.