Un article de
Veuanoia

La Generalitat proposa invertir aquest any a l’Anoia 10,5 milions d’euros
L

28 de maig de 2016

Captura de pantalla (186)La proposta que el conseller d’Economia de la Generalitat Oriol Junqueras ha fet arribar al Parlament sobre el pressupost per a 2016 inclou una inversió prevista de 10.515.372,91 milions d’euros per a l’Anoia. Es tracta d’una xifra que equival a l’1,6% de tot el volum pressupostari d’inversions.

Per primera vegada, en la divisió territorial que es fa per a visualitzar les despeses de la Generalitat, l’Anoia queda integrada en l’Àmbit Penedès, del qual en forma part la comarca a excepció de l’Alta Anoia. Així, la inversió prevista és de 10,4 milions d’euros a la zona penedesenca de la comarca, mentre que a l’Alta Anoia, dins de l’Àmbit de la Catalunya Central, és de 75.000 euros.

La inversió més important és de 6,6 milions d’euros en la xarxa ferroviària dels Ferrocarrils de la Generalitat, però bàsicament són despeses de millora i manteniment, no de cap canvi de traçat. Com a despeses més importants hi ha també més d’un milió d’euros de millores en carreteres (pintura i reasfaltats) i en el parc d’obres públiques ubicat a les Comes d’igualada, 353 mil euros de continuació de pagament de les obres del CAP Piera -inaugurat la setmana passada- i 250.000 euros de millores a l’Hospital d’Igualada.

En quant a obra nova, poca cosa, bàsicament la restauració del castell de Castellfollit de Riubregós i millores en nuclis de Calonge de Segarra.

Consulteu aquí les inversions previstes:

Captura de pantalla (185)

 

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta