El PSC presenta més de 30 esmenes sobre l’Anoia en el projecte de pressupostos de la Generalitat

46
El PSC reivindica l’aeroport corporatiu.

Tal com havia anunciat fa uns dies, el PSC Anoia ha presentat més d’una trententa d’esmenes respecte a temes de la comarca al projecte de pressupostos de la Generalitat pel 2017.

Així, “davant l’abandonament d’ERC i PDeCat (exCDC), el PSC posa èmfasi en crear ocupació amb programes específics d’àmbit comarcal i també amb especificitats com l’Alta Anoia”, expliquen els socialistes. Un dels puntals per aconseguir atraure activitat econòmica és la millora de les infrastructures, i per això es reclamen diverses actuacions. “Recuperar el projecte d’Eix Transversal Ferroviari, actualment abandonat per ERC i PDeCat, un projecte de país i estructural pel sector logístic del país que complementa el corredor mediterrani”. També l’acabament de la Ronda Sud, tant la segona fase com la connexió amb Igualada. El desdoblament i variants de la carretera B-224 entre Martorell i Capellades, un projecte reivindicat àmpliament pel territori per l’actual i previsible increment de trànsit (i de la inseguretat). I millores a carreteres de l’Alta Anoia. També, destaca l’aeroport corporatiu, “que tingui l’impuls real i sobretot dotar-lo dels recursos humans que li pertoquen i que ha d’assumir la Generalitat”.

En l’àmbit turístic destaca recolzar diverses accions a Hostalets de Pierola, Capellades i Igualada, entenent que “és un sector poc potenciat a la comarca”.

Finalment pel que fa a serveis socials, destaquen la millora dels serveis dels CAP de diversos municipis, reduir barracots ampliant o construint escoles, així com l’ampliació de les places de residència i centre de dia de gent gran per tal de reduir les llistes d’espera.
Eespecte les declaracions de la diputada de Junts pel Sí Maria Senserrich, el PSC comenta que “els 16 pressupostos autonòmics que han donat més recursos a la comarca també “patien” el que la diputada anomena “falta de recursos per culpa de Madrid”. Per tant, que el pressupost de l’Anoia sigui baix és per voluntat política d’ERC i PDeCat”.