L’investigador igualadí Dan Casas desenvolupa un software que reconeix el moviment de les mans

273

Un grup d’investigadors de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC) de Madrid, en col·laboració amb l’Institut d’Informàtica Max Planck d’Alemanya, ha aconseguit desenvolupar un software que reconeix els moviments i la posició de les mans amb només una càmera.

Entre aquest grup hi ha l’igualadí Dan Casas, que és investigador post doctoral a la URJC, explica en declaracions a La Veu que “aquesta investigació permetrà que amb la càmera d’un mòbil, ordinador o de qualsevol aparell es podrà obtenir la informació en 3 dimensions, i no en 2 dimensions com fins ara”.

Aquesta innovació permetrà, per exemple, subtitular i traduir en temps real el llenguatge de signes o millores substancials a l’hora de jugar a jocs de realitat virtual. També es podria aplicar en l’àmbit de la medicina, ja que un cirurgià podria operar a distància, ja que es podria controlar el robot sense tocar-lo, només fent els moviments davant d’una càmera que tingui el software que s’ha desenvolupat.

Dan Casas també explica que el projecte encara no està acabat del tot i que encara s’han de millorar algunes prestacions com que la càmera tingui capacitat per detectar el moviment de moltes mans al mateix temps. Tot i això, ja hi ha algunes empreses que han mostrat el seu interès en aquest projecte i estarien interessades en invertir-hi diners per tal de desenvolupar-lo i portar-lo a la realitat.

Dan Casas va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, però ara viu a Madrid, on va arribar després d’estar uns anys a la Universitat de Surrey, a Anglaterra.