La CUP critica que es deneguissin 27 beques escolars per falta de partida pressupostària

0
395

PDeCAT, ERC, PSC, CUP i PP van aprovar ahir en l’últim ple a l’Ajuntament d’Igualada abans de vacances les bases i convocatòria d’ajuts per al servei de menjador en escoles d’Infantil i Primària, curs 2018/19. Decidim Igualada es van abstenir, però des de la CUP van justificar el seu sí com un “sí crític”.

Els cupaires es van queixar que en el curs 2017/2018 es deneguessin 27 beques per manca de partida pressupostària segons un informe que els va passar el govern i que van fer públic ahir. Des de la CUP qualifiquen aquest fet com un “acte d’irresponsabilitat, ja que segons les bases aprovades l’any passat era obligatori cobrir les ajuts de caràcter social encara que la partida pressupostària fos insuficient”. A més, afegeixen que és una mostra de falta de rigor i professionalitat, ja que “estem parlant d’uns 13.000€, la meitat del cost que van perdonar a la llicència d’obres que no van cobrar a la MIPS. No pot ser que ens demanin aprovar un pla d’infància per fer una foto d’unanimitat mentre s’abandonen famílies amb necessitat reconegudes per aquesta casa”.

Per acabar, el grup representat per Albert Mateu i Eva Pedraza, va aprofitar per reivindicar la seva proposta de tarifació social, ja que afecta a tota la població a través de mesures equitatives i es planteja cobrir el 100% del cost del menjador escolar per a aquelles famílies que en tinguin més necessitat.

Compartir