L’editorial de La Veu de l’Anoia: La Mostra d’Igualada

21

Aquests dies podem assistir a Igualada a la 29a edició de la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d’Igualada. Són ja gairebé tres dècades d’un esdeveniment que ha situat la capital de l’Anoia en el mapa de la primera divisió cultural del país, i en lletres majúscules. Ja fa molt temps que podem dir que la Mostra forma part ja de l’ADN de la ciutat, que s’ha arrelat plenament, esdevenint tot un referent en el sector.

Logo VA - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catDes de fa unes quantes edicions, les retallades han tocat de ple els pressupostos de totes les organitzacions, també les de la Mostra, que, amb el pas del temps ha sabut treure tot el rendiment possible tot i ser conscients de les limitacions. Això enalteix encara més l’esperit de sacrifici i de treball que els organitzadors han tingut per seguir oferint espectacle de qualitat, i captivant programadors d’arreu per venir a Igualada. Al final, el que quedarà d’aquests dies és el més important: les rialles dels més petits de casa, satisfets de veure el bo i millor del nostre teatre infantil… i una bona colla de contractes per a actuacions futures. Si el temps ho permet i la meteorologia aguanta fins dilluns, també s’esperen milers de visitants a la ciutat, la qual cosa sempre reporta ingressos en el sector de serveis, especialment l’hostaleria local.

Tenim per uns dies a Igualada una manifestació palpable que hi ha una manera diferent de fer i presentar la cultura catalana, que, també, és un bon instrument per a educar els més petits en el camí del respecte als altres, els valors socials i la democràcia, quelcom que, malauradament, està hores d’ara en risc a Espanya. Motivar als infants l’interès pel teatre, com a vehicle d’expressió cultural, és també posar les bases d’una societat culta i participativa. Si la Mostra continua aconseguint cada any només un bri d’aquest objectiu, serà la demostració que tot el que s’ha fet ha valgut la pena.