12.5 C
Igualada
Diumenge, març 7, 2021

Cuida’t: Coneixes les principals causes de les arrugues a la pell?

Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

A partir de certa edat ens comencem a donar compte que les arruguetes que tenim a la cara cada vegada són més visibles i marcades.

Les arrugues a la pell apareixen per la reducció progressiva de col·lagen i altres fibres elàstiques que la seva funció és mantenir la tonicitat i l’elasticitat de la pell. A mesura que el temps passa, aquest progressiu deteriorament provoca certa laxitud i pèrdua de tensió, de manera que apareixen més visibles les irregularitats i solcs a la dermis, anomenades arrugues o línies d’expressió.

Les fibres de què parlem modifiquen la seva estructura a causa de factors interns, biològicament naturals i altres externs, com pot ser l’excessiva exposició solar, amb la qual si podem tenir especial precaució i protecció per minimitzar-ne els efectes d’envelliment prematur.

A part dels rajos solars hi han altres causes externes que provoquen l’aparició prematura d’arrugues i, conèixer-les, et pot permetre realitzar accions de prevenció.

El tabac, la manca de descans, l’alimentació desequilibrada i la hipertonicitat de la musculatura facial són les causes més destacades.

Pel que fa al tabac, coneixem de sobres els seus efectes adversos en lo que es refereix a la salut en general però en relació a la pell encara existeix cert desconeixement. A llarg termini l’hàbit de fumar produeix vasoconstricció perifèrica que afecta la correcta vascularització de la pell. Quan a la dermis no li arriba la irrigació sanguínia correctament, no rep l’oxigen suficient de manera que la pell perd molta vitalitat, no està prou nodrida i els processos de renovació del col·lagen resulten altament afectats.

Per la falta de descans perdem l’oportunitat de regenerar els nostres teixits de manera natural. Normalment quan no s’aconsegueix descansar prou es produeix un augment de cortisol, l’hormona de l’estrès, durant el dia. Hormona altament perjudicial per a tot l’organisme i inhibidora de la producció de col·lagen.

L’alimentació desequilibrada, la qual pateix molta gent a causa de les presses i les condicions amb què ens trobem en el nostre dia a dia, així com la falta d’ingesta de l’aigua necessària, no ens permet ingerir els nutrients bàsics i en moltes ocasions això perjudica altament a la hidratació i a la qualitat de la dermis. Informar-nos dels aliments antioxidants i introduir-los en la nostra dieta ens ajudarà a protegir la pell dels radicals lliures i a minimitzar la visibilitat de les arrugues prematures.

Finalment, la hipertonicitat dels músculs facials o hiperdinàmia, és la forma de nomenar la contracció excessiva de la musculatura facial. Les línies d’expressió són la conseqüència de l’exercitació contínua d’aquesta musculatura altament dinàmica.

Hi ha persones que tenen una major potència muscular o que gesticulen de forma més contínua durant el dia, de manera que tindran més predisposició a que els apareguin les arrugues d’expressió.

El conèixer les principals causes de l’envelliment facial prematur ens aporta eines per a la prevenció i per a la cura de la pell, que mai hem d’oblidar.

En el cas que vulguem actuar de forma directa sobre aquelles línies d’expressió que envelleixen el nostre rostre, com són les del contorn dels ulls, les que es formen entre les celles, les del llavi superior, així com per tractar la flacciditat, recuperant tonicitat, podem intervenir eficaçment amb la tecnologia mèdica estètica més avançada del moment.

Us recomanem el tractament amb Venus Viva, el dispositiu més avançat de remodelació facial amb radiofreqüència Nanofraccional, la qual reactiva el col·lagen i regenera els teixits aconseguint un look més jove i fresc.

Els seus resultats són excel·lents quan es personalitza el tractament i es combinen les tècniques per ajustar-se al màxim a les necessitats de la persona, aconseguint resultats naturals i altament satisfactoris.

Institut Yvette Pons, pioner a Igualada en aquest tractament.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir