L’editorial: Benvingut, Patge Faruk!

229

Avui [divendres 28 de desembre] ens arriba el Patge Faruk. Amb ell també comença un dels períodes més esperats de l’any a Igualada i a l’Anoia, on la Festa dels Reis d’Orient té unes característiques singulars que la fan especial. En Faruk és, possiblement, el personatge més estimat i respectat, i, aquest any, celebra el 75è aniversari de la seva visita a la capital de la comarca. Per això la Comissió Organitzadora de la Cavalcada de Reis d’Igualada ha organitzat diverses activitats, com una excel·lent exposició al Museu Comarcal que cal visitar, o bé la presentació d’un bonic llibre de l’igualadí Antoni Dalmau i la dibuixant Pilarin Bayés sobre la història del Patge Faruk.

La Veu de l’Anoia també vol contribuir a l’aniversari amb l’edició d’una revista especial de 80 pàgines, que s’ofereix gratuïtament, en la qual es fa un extens repàs històric amb més d’un centenar de fotografies sobre els elements que han fet popular al Patge Faruk, com les auques, les cartes, els missatges a la ràdio o els llibres Blanc i Negre, on han estat apuntades moltes generacions d’igualadins. Faruk forma part de la nostra història, gairebé de l’essència pura d’Igualada. És un amic de totes i cadascuna de les famílies de la ciutat, i d’aquells pobles que visita, que són molts, de la comarca. De fet, bona part dels trets distintius de la nostra festa, que opta a ser reconeguda a nivell mundial per la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, tenen com a protagonista al Patge Faruk.

Cal que compartim amb ell aquest 75è aniversari, ja des d’avui mateix, dia de la seva arribada, que segur serà multitudinària. Els Reis 2019 han de ser una festa tant divertida i esperada com sempre, però aquesta vegada, perquè s’ho mereix, Ses Majestats hauran de cedir un espai de protagonisme amb lletres majúscules al nostre estimat, sempre esperat, Patge Faruk. Benvingut!