El xef igualadí David Andrés participa a Gastronomika amb una proposta culinària que té l’ostra com a protagonista

85

El xef David Andrés va assistir aquest dimecres a San Sebastián Gastronomika, un dels esdeveniments de referència del país pel sector de l’hostaleria, i que aquest any celebrava el seu 20è aniversari. La presentació d’Andrés, que va girar al voltant de les ostres, va tenir lloc en la darrera jornada de San Sebastián Gastronomika, que es va celebrar del 8 al 10 d’octubre al Palau Kursaal.

David Andrés va presentar al costat de Huîtres Amélie les propostes “Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades” i “Ostra en escabetx tebi de pastanaga”, uns plats que juguen amb un concepte de cuina on el protagonista és el producte.

Cada una d’aquestes formes de presentar les ostres estan basades en enfocs diferents. D’una banda, amb l’“Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades” Andrés s’ha basat en les textures de la pròpia ostra (untuositat i fermesa), sense alterar el gust i sense fer-li perdre el protagonisme davant els altres ingredients. Amb la segona proposta “Ostra en escabetx tebi de pastanaga”, el xef ha apostat per una barreja de gustos (dolç, salat, àcid i umami), potenciant el sabor i la fermesa de l’ostra.

Després de la participació a Gastronomika, el xef David Andrés es prepara per la seva ponència al Fòrum Gastronòmic de Girona, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre al Palau de Fires i Palau de Congressos de la capital del gironès.

El xef David Andrés és copropietari i xef del restaurant Somiatruites d’Igualada i cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona, amb tres estrelles Michelin i dirigit pel xef Jordi Cruz. Ha estat reconegut com millor xef jove d’Espanya en tres ocasions consecutives (2015-2017) i un dels millors xefs joves del món pel concurs San Pellegrino Young Chef. L’any 2017 la prestigiosa revista Forbes el va considerar un dels joves més influents d’Europa.