20.5 C
Igualada
Dijous, octubre 29, 2020

El xef igualadí David Andrés participa a Gastronomika amb una proposta culinària que té l’ostra com a protagonista

El xef David Andrés va assistir aquest dimecres a San Sebastián Gastronomika, un dels esdeveniments de referència del país pel sector de l’hostaleria, i que aquest any celebrava el seu 20è aniversari. La presentació d’Andrés, que va girar al voltant de les ostres, va tenir lloc en la darrera jornada de San Sebastián Gastronomika, que es va celebrar del 8 al 10 d’octubre al Palau Kursaal.

David Andrés va presentar al costat de Huîtres Amélie les propostes “Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades” i “Ostra en escabetx tebi de pastanaga”, uns plats que juguen amb un concepte de cuina on el protagonista és el producte.

Cada una d’aquestes formes de presentar les ostres estan basades en enfocs diferents. D’una banda, amb l’“Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades” Andrés s’ha basat en les textures de la pròpia ostra (untuositat i fermesa), sense alterar el gust i sense fer-li perdre el protagonisme davant els altres ingredients. Amb la segona proposta “Ostra en escabetx tebi de pastanaga”, el xef ha apostat per una barreja de gustos (dolç, salat, àcid i umami), potenciant el sabor i la fermesa de l’ostra.

Després de la participació a Gastronomika, el xef David Andrés es prepara per la seva ponència al Fòrum Gastronòmic de Girona, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre al Palau de Fires i Palau de Congressos de la capital del gironès.

El xef David Andrés és copropietari i xef del restaurant Somiatruites d’Igualada i cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona, amb tres estrelles Michelin i dirigit pel xef Jordi Cruz. Ha estat reconegut com millor xef jove d’Espanya en tres ocasions consecutives (2015-2017) i un dels millors xefs joves del món pel concurs San Pellegrino Young Chef. L’any 2017 la prestigiosa revista Forbes el va considerar un dels joves més influents d’Europa.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Fundació Pau i Solidaritat, la defensa dels drets laborals arreu del món

La Fundació Pau i Solidaritat, des de la seva constitució el 1991 per part del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, té com a centre...

La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix supera la seva prova virtual

Celebrada durant la 3a setmana d’octubre, la tercera edició de la Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix ha comptat com a principal...

L’Ajuntament d’Igualada destina 40.000 euros en ajudes als centres d’estètica

L’Ajuntament d’Igualada ha presentat aquest dimecres una nova línia de subvencions, dotada inicialment amb 40.000€ i destinada a les empreses i professionals dels àmbits...

El IV Fòrum UEA remarca la necessitat d’invertir en infraestructures, mobilitat i sòl industrial

L’empresariat anoienc ha posat de manifest aquest dimecres al vespre, a Igualada, la necessitat de millores i inversions en els àmbits d’infraestructures, mobilitat i...

Funerària Anoia incorpora la possibilitat de seguir en “streaming” les cerimònies de comiat

Davant la situació derivada de la pandèmia per Covid-19, que ha provocat diverses mesures de protecció, a Funerària Anoia han creat un nou servei...
Compartir